Homepage / Blog / Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden. Het liefst weet je dit op tijd, zodat je niet ineens een uur niets te doen hebt. Hoe zorg je ervoor dat je de controle houdt op de lesuren? De LeerlingApp helpt je daarbij. 
“Het plannen van rijlessen is een heel dynamisch proces,” zegt Bram Jetten, programmeur bij PlanGo rijschoolsoftware. “Daarom is het van belang dat je overzicht kunt houden, leerlingen gemakkelijk een herinnering kunt sturen én op tijd op de hoogte bent als er iets tussen is gekomen.”

Rijschoolsoftware

En dat is precies wat de LeerlingApp doet. “De leerling krijgt één dag voor de rijles een push-notificatie op zijn smartphone ter herinnering”, verduidelijkt Jetten. “Ze zien gelijk op hun scherm hoe laat hun rijles begint en waar jullie hebben afgesproken. Als ze vervolgens de app openen, kunnen ze direct hun digitale leskaart bekijken. Daar ziet de leerling zijn vorderingen en eventuele huiswerkopdrachten.” Niet alleen voor de leerling zelf is dit een handig geheugensteuntje. Het voordeel is dat je als instructeur ook altijd zeker weet dat de leerling op de hoogte is van de eerstvolgende rijles. “Op die manier voorkom je wegvallende uren. En in het ongelukkige geval dat er wel een uur wegvalt, weet je dit in ieder geval op tijd en kun je erop anticiperen,” aldus Jetten. Dan heb je altijd nog tijd om andere leerlingen te benaderen om een rijles in te plannen.

Facturen 

Via de LeerlingApp kan de leerling niet alleen de rijlesagenda en digitale leskaart inzien, maar ook wanneer de ingeplande examens plaatsvinden en welke facturen er nog openstaan. Ook handig: deze facturen kunnen direct via iDeal worden betaald. Heel veel overtuigingskracht heb je als instructeur niet nodig om de leerlingen de app te laten installeren: de app is voor hen gratis te downloaden in de App Store en Google Play.
LeerlingApp
Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren
Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel...
Lees verder
Boekhouding
Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware
De welbekende schoenendoos met bonnetjes en uitpuilende multomappen vol facturen: als het weer tijd is voor de kwartaal- of jaaraangifte kan de stress er bij ondernemers in schieten. Niet nodig, want met goede software houd je het hele...
Lees verder
Financieel
Vooruitgefactureerde omzet
We weten dat de boekhouding niet het leukste stukje is van je werk. Maar het is wel een belangrijk stuk! De laatste tijd krijgen we steeds vaker vragen over de vooruitgefactureerde omzet. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van een...
Lees verder
“Op de leskaart geef ik gedetailleerde feedback op de les, en soms ook wat huiswerk. De leerlingen zien dit overzichtelijk in hun LeerlingApp. Ik hou van een transparante werkwijze; daarom vind ik het ook erg fijn dat ouders mee kunnen kijken in de leskaart als ze dat willen.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)