Homepage / Blog / Leerlinggegevens op één plaats opslaan

Leerlinggegevens op één plaats opslaan

Je hebt te maken met persoonsgegevens van leerlingen. Volgens de nieuwe privacywet mag je alleen informatie opslaan die nodig is om een lesovereenkomst uit te kunnen voeren. 

Maar hoe doe je dat nu in de praktijk? Van een aantal rijschoolhouders ontvingen wij praktische tips over hoe zij ervoor zorgen dat de persoonsgegevens overzichtelijk en op zo min mogelijk plaatsen worden opgeslagen.

De oplossing: het inschrijfformulier via PlanGo

Veel rijscholen hebben een inschrijfformulier op hun website. Omdat je de gegevens van leerlingen zoveel mogelijk op één gecontroleerde plaats wilt opslaan is het beter om het inschrijfformulier van PlanGo te gebruiken. Dit formulier kun je gratis op je website activeren en de gegevens van de leerlingen worden na inschrijving alleen nog in PlanGo opgeslagen. Niet meer in je mailbox of website-database. Activeer de koppeling met 'Start met je rijbewijs' in PlanGo en je kunt de link in je website en e-mails opnemen.

Telefonische inschrijvingen
Ook wanneer leerlingen zich telefonisch of aan de balie van de rijschool willen inschrijven adviseren wij het inschrijfformulier van PlanGo te gebruiken. Dit voorkomt dat je de gegevens van je leerlingen op verschillende plaatsen opslaat. Daarnaast weet je dan ook zeker dat je alle benodigde gegevens van de leerling in je bezit hebt.

Extra vragen
Wil je ook weten hoe de leerling bij je rijschool terecht is gekomen? Geen probleem. Je kunt het inschrijfformulier uitbreiden met eigen vragen zodat je de nieuwe inschrijvingen goed kunt beoordelen en marketinginformatie kunt verzamelen.

Algemene voorwaarden
In het inschrijfformulier van PlanGo worden ook de algemene voorwaarden van je rijschool opgenomen. Voordat de leerling het formulier verstuurt gaat hij/zij akkoord met deze voorwaarden. Zorg ervoor dat je in deze algemene voorwaarden ook aandacht hebt voor de nieuwe privacywet.

Tip: Mailen met leerlingen
Je kunt in PlanGo snel een mail naar de leerling sturen. Stel een bericht op, of kies uit één van de sjablonen voor bijvoorbeeld een machtiging, lesoverzicht, felicitatie, etc. Zodra een bericht verzonden is kun je in PlanGo zien of het bericht ook daadwerkelijk door de leerling ontvangen en gelezen is. De e-mails worden automatisch verzonden in de lay-out van je rijschool en worden alleen in PlanGo opgeslagen.


Heb je vragen over het gebruiken of activeren van het inschrijfformulier in PlanGo?
Lees er meer over in de online help, bel 024-7009708 of mail naar [email protected]


Boekhouding
Handenvol papierwerk? Gebruik software!
Een overzichtelijke administratie is niet alleen van belang als je wat tijd wilt besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een factuur vergeet te sturen. “We weten allemaal dat de marges in de rijschool niet hoog...
Lees verder
Overstappen
PlanGo verwelkomt 1250ste rijschool!
PlanGo Rijschoolsoftware blijft gestaag groeien. In 2021 verwelkomde het bedrijf de 1000ste rijschool als klant en nu staat de teller alweer op 1250 rijscholen. Daarmee is PlanGo de grootste leverancier van rijschoolsoftware in...
Lees verder
Financieel
Een gezonde cashflow: budgetteren kun je leren
Een gezond bedrijf heeft een gezonde cashflow. En hoewel het wellicht niet je favoriete onderdeel van het ondernemen is, is een goede administratie daarbij onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig flink wat digitale mogelijkheden om wat...
Lees verder
“Op de leskaart geef ik gedetailleerde feedback op de les, en soms ook wat huiswerk. De leerlingen zien dit overzichtelijk in hun LeerlingApp. Ik hou van een transparante werkwijze; daarom vind ik het ook erg fijn dat ouders mee kunnen kijken in de leskaart als ze dat willen.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)