Blog

Handige tips om alles uit PlanGo te halen
Image leerlingen merichten sturen big
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je wekelijks verstuurt. Een heldere communicatie met je leerlingen is essentieel voor je rijschool.

Image boekhouding koppeling plango
Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware
De welbekende schoenendoos met bonnetjes en uitpuilende multomappen vol facturen: als het weer tijd is voor de kwartaal- of jaaraangifte kan de stress er bij ondernemers in schieten. Niet nodig, want met goede software houd je het hele jaar door het overzicht. En daarmee kun je ook nog eens besparen op je accountant.
Image reserveringsblokken leerlingapp
LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen
Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software zouden willen zien. Het meest gehoorde antwoord was: “Een functie waarmee leerlingen makkelijker zelf kunnen inplannen.”
Image plango rijschoolsoftware
Medewerker customer service
Wil jij aan de slag als medewerker Customer Service bij een sterk groeiende organisatie? Communicatie is key! Daar weet jij alles van. Je bent namelijk hét aanspreekpunt voor klanten. Je bent een vraagbaak en bent verantwoordelijk voor het op juiste wijze afhandelen van vragen Midden in het centrum van Nijmegen met een team van vier collega's.
Image leerlingen aanmeldformulier website
Leerlinggegevens op één plaats opslaan
Je hebt te maken met persoonsgegevens van leerlingen. Volgens de nieuwe privacywet mag je alleen informatie opslaan die nodig is om een lesovereenkomst uit te kunnen voeren. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk? Van een aantal rijschoolhouders ontvingen wij praktische tips over hoe zij ervoor zorgen dat de persoonsgegevens overzichtelijk en op zo min mogelijk plaatsen wordt opgeslagen.

Image header startpakket
Gratis software voor de startende rijschool
Zodra je de opleiding tot rijinstructeur hebt afgerond en met je eigen rijschool begint komt er veel op je af. Voor de dagelijkse planning en administratie kan PlanGo je veel uit handen nemen. En wanneer je met je rijschool begint kun je de software van PlanGo een halfjaar gratis gebruiken. Helemaal vrijblijvend.
Image ideal betalen
Leerlingen kunnen facturen handig met iDeal betalen
Als een leerling rijexamen doet, heb je natuurlijk het liefst dat deze nog vóór het afrijden wordt betaald. Maar wat nu als een leerling al betaald zegt te hebben, maar de transactie nog ergens in de lucht hangt? Met iDeal weet je op ieder moment of de betaling is gedaan.
Image google bedrijfsvermelding
Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat
Wanneer potentiële klanten jouw rijschool opzoeken via Google, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de juiste informatie van je bedrijf vinden. Lestijden, locatie en telefoonnummer moeten daarbij in ieder geval kloppen. Hoe zorg je ervoor dat de zoekmachine de juiste gegevens heeft van jouw bedrijf? 
Image eigen verklaring cbr
Nieuw: Eigen verklaring bij online inschrijven
Het online inschrijfformulier in PlanGo is uitgebreid met de eigen verklaring. Zo kunnen leerlingen bij het inschrijven deze verklaring invullen en weet je direct of je met punten tijdens de rijopleiding rekening moet houden.
Image leerlingen aanmeldformulier website
Zó zorg je voor meer inschrijvingen via je website
Wanneer heb je voor het laatst zelf het formulier op je website ingevuld? Waren de vragen duidelijk? Kon je alleen geldige gegevens invullen en kreeg je netjes een bevestiging van je inschrijving? Stuk voor stuk belangrijke punten wanneer een nieuwe leerling zich bij je wil aanmelden.
Image leskaart plango
Hulp bij rijlessen: de leskaart
De opbouw van rijlessen is voor iedere rijschool, en eigenlijk zelfs voor iedere rijinstucteur, anders. Daarom is het handig om een duidelijke leskaart te hebben, die als rode draad door de lessen loopt.
Image cashflow facturen plango
Een gezonde cashflow: budgetteren kun je leren
Een gezond bedrijf heeft een gezonde cashflow. En hoewel het wellicht niet je favoriete onderdeel van het ondernemen is, is een goede administratie daarbij onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig flink wat digitale mogelijkheden om wat werk uit handen te nemen.
Image  btw op factuur rijschool
Geen BTW op examens en toetsen. Wat zet je op de factuur?
Sinds 2013 zijn de examens die rijscholen bij het CBR inkopen vrij van btw. De reden hiervoor is dat het CBR een publieksrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan is en dus is vrijgesteld van omzetbelasting. Hoewel we inmiddels vijf jaar verder zijn, blijft het voor rijscholen soms niet helemaal helder hoe dit duidelijk op een factuur vermeld moet worden.

Image koppelen theorie praktijk
Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding
Het leren van praktijkonderdelen is tijdens rijlessen natuurlijk het belangrijkste doel. Toch gaat de praktijk hand in hand met theorie. Interpreteert de leerling de verkeersborden wel goed? Is het theorie-examen al aangevraagd? Gelukkig is het met digitale rijschoolsoftware tegenwoordig makkelijker dan ooit om grip te houden op de theoretische vorderingen van jouw leerlingen.

Image nova verkeersopleidingen 2
Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt
Overstappen van de ene rijschoolsoftware naar de andere lijkt misschien veel gedoe, maar is makkelijk geregeld zijn binnen 1 dag. We delen graag de ervaring van Loek van Riel. Hij is de oprichter van NOVA Verkeersopleidingen. Ze rijden in de regio Nijmegen met 15 instructeurs en besloten eind 2017 om over te stappen naar PlanGo.
Image avg
De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
Afgelopen weken heb je vast via de media, branche- en belangenverenigingen gehoord van de nieuwe privacywetgeving. PlanGo zal ervoor zorgen dat we op een juiste wijze aan de nieuwe wetgeving voldoen. In dit bericht lees je waar we aan werken tot 25 mei om vanaf dat moment volgens de AVG te kunnen handelen.

Image planning aangepast rijschool
Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker
De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Je plant een nieuwe afspraak, wijzigt een bestaande afspraak of controleert de CBR-examens. Omdat we het belangrijk vinden dat dit snel en makkelijk kunt doen is de planning op verschillende punten verbetert.
Image lespakket of losse lessen
Handenvol papierwerk? Gebruik software!
Een overzichtelijke administratie is niet alleen van belang als je wat tijd wilt besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een factuur vergeet te sturen. “We weten allemaal dat de marges in de rijschool niet hoog zijn. Eén vergeten lesuur betekent al snel dat je vijf lessen niets meer verdient."
Image top internet plango
Rijexamens handig inplannen via TOP-online
Een examen plannen met je leerling, het toetsmoment invoeren via het registratiesysteem van het CBR en vervolgens weer in je eigen administratie verwerken; allemaal vrij omslachtig. Dat moet makkelijker kunnen, toch?
Image leerlingapp pushnotificaties plango
Handige lesherinneringen in de LeerlingApp
Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden.
Image gelukkig nieuwjaar
Tips voor de jaarwisseling
Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur! We hopen dat 2016 een goed jaar voor je is geweest en dat 2017 nog beter zal worden. Om daar een handje bij te helpen hebben we hieronder een paar onderwerpen beschreven die voor veel rijscholen actueel zijn rond de jaarwisseling:
Image plango rijschoolsoftware
Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?
Het gebruik van software door rijscholen in Nederland groeit. Steeds meer rijscholen kiezen voor branchespecifieke software, anderen kiezen voor een digitale agenda en een facturatiesysteem. Toch blijkt de eerste optie voor rijscholen het meest effectief, vooral omdat alle processen rondom het verzorgen van de rijopleiding in één systeem zijn ondergebracht.
Makkelijk werken met een slimme planning
zie zelf hoe snel je met PlanGo kunt werken

Online demonstratie

In 15 minuten kennis maken met PlanGo

Plan een demonstratie

Afspraak maken

Alle in’s en out’s in een persoonlijk gesprek

Afspraak maken

Echt proberen

Een probeeraccount voor 25 leerlingen

Gratis account maken