Blog

Handige tips om alles uit PlanGo te halen
Image planning aangepast rijschool
Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker
De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Je plant een nieuwe afspraak, wijzigt een bestaande afspraak of controleert de CBR-examens. Omdat we het belangrijk vinden dat dit snel en makkelijk kunt doen is de planning op verschillende punten verbetert.
Image ideal betalen
Leerlingen kunnen facturen handig met iDeal betalen
Als een leerling rijexamen doet, heb je natuurlijk het liefst dat deze nog vóór het afrijden wordt betaald. Maar wat nu als een leerling al betaald zegt te hebben, maar de transactie nog ergens in de lucht hangt? Met iDeal weet je op ieder moment of de betaling is gedaan.
Image google bedrijfsvermelding
Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat
Wanneer potentiële klanten jouw rijschool opzoeken via Google, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de juiste informatie van je bedrijf vinden. Lestijden, locatie en telefoonnummer moeten daarbij in ieder geval kloppen. Hoe zorg je ervoor dat de zoekmachine de juiste gegevens heeft van jouw bedrijf? 
Image eigen verklaring cbr
Nieuw: Eigen verklaring bij online inschrijven
Het online inschrijfformulier in PlanGo is uitgebreid met de eigen verklaring. Zo kunnen leerlingen bij het inschrijven deze verklaring invullen en weet je direct of je met punten tijdens de rijopleiding rekening moet houden.
Image leerlingen aanmeldformulier website
Zó zorg je voor meer inschrijvingen via je website
Wanneer heb je voor het laatst zelf het formulier op je website ingevuld? Waren de vragen duidelijk? Kon je alleen geldige gegevens invullen en kreeg je netjes een bevestiging van je inschrijving? Stuk voor stuk belangrijke punten wanneer een nieuwe leerling zich bij je wil aanmelden.
Image leskaart plango
Hulp bij rijlessen: de leskaart
De opbouw van rijlessen is voor iedere rijschool, en eigenlijk zelfs voor iedere rijinstucteur, anders. Daarom is het handig om een duidelijke leskaart te hebben, die als rode draad door de lessen loopt.
Image cashflow facturen plango
Een gezonde cashflow: budgetteren kun je leren
Een gezond bedrijf heeft een gezonde cashflow. En hoewel het wellicht niet je favoriete onderdeel van het ondernemen is, is een goede administratie daarbij onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig flink wat digitale mogelijkheden om wat werk uit handen te nemen.
Image lespakket of losse lessen
Handenvol papierwerk? Gebruik software!
Een overzichtelijke administratie is niet alleen van belang als je wat tijd wilt besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een factuur vergeet te sturen. “We weten allemaal dat de marges in de rijschool niet hoog zijn. Eén vergeten lesuur betekent al snel dat je vijf lessen niets meer verdient."
Image top internet plango
Rijexamens handig inplannen via TOP-online
Een examen plannen met je leerling, het toetsmoment invoeren via het registratiesysteem van het CBR en vervolgens weer in je eigen administratie verwerken; allemaal vrij omslachtig. Dat moet makkelijker kunnen, toch?
Image leerlingapp pushnotificaties plango
Handige lesherinneringen in de LeerlingApp
Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden.
Image gelukkig nieuwjaar
Tips voor de jaarwisseling
Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur! We hopen dat 2016 een goed jaar voor je is geweest en dat 2017 nog beter zal worden. Om daar een handje bij te helpen hebben we hieronder een paar onderwerpen beschreven die voor veel rijscholen actueel zijn rond de jaarwisseling:
Image plango rijschoolsoftware
Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?
Het gebruik van software door rijscholen in Nederland groeit. Steeds meer rijscholen kiezen voor branchespecifieke software, anderen kiezen voor een digitale agenda en een facturatiesysteem. Toch blijkt de eerste optie voor rijscholen het meest effectief, vooral omdat alle processen rondom het verzorgen van de rijopleiding in één systeem zijn ondergebracht.
Makkelijk werken met een slimme planning
zie zelf hoe snel je met PlanGo kunt werken

Online demonstratie

In 15 minuten kennis maken met PlanGo

Plan een demonstratie

Afspraak maken

Alle in’s en out’s in een persoonlijk gesprek

Afspraak maken

Echt proberen

Een probeeraccount voor 25 leerlingen

Gratis account maken