Homepage / Blog / Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden. Het liefst weet je dit op tijd, zodat je niet ineens een uur niets te doen hebt. Hoe zorg je ervoor dat je de controle houdt op de lesuren? De LeerlingApp helpt je daarbij. 
“Het plannen van rijlessen is een heel dynamisch proces,” zegt Bram Jetten, programmeur bij PlanGo rijschoolsoftware. “Daarom is het van belang dat je overzicht kunt houden, leerlingen gemakkelijk een herinnering kunt sturen én op tijd op de hoogte bent als er iets tussen is gekomen.”

Rijschoolsoftware

En dat is precies wat de LeerlingApp doet. “De leerling krijgt één dag voor de rijles een push-notificatie op zijn smartphone ter herinnering”, verduidelijkt Jetten. “Ze zien gelijk op hun scherm hoe laat hun rijles begint en waar jullie hebben afgesproken. Als ze vervolgens de app openen, kunnen ze direct hun digitale leskaart bekijken. Daar ziet de leerling zijn vorderingen en eventuele huiswerkopdrachten.” Niet alleen voor de leerling zelf is dit een handig geheugensteuntje. Het voordeel is dat je als instructeur ook altijd zeker weet dat de leerling op de hoogte is van de eerstvolgende rijles. “Op die manier voorkom je wegvallende uren. En in het ongelukkige geval dat er wel een uur wegvalt, weet je dit in ieder geval op tijd en kun je erop anticiperen,” aldus Jetten. Dan heb je altijd nog tijd om andere leerlingen te benaderen om een rijles in te plannen.

Facturen 

Via de LeerlingApp kan de leerling niet alleen de rijlesagenda en digitale leskaart inzien, maar ook wanneer de ingeplande examens plaatsvinden en welke facturen er nog openstaan. Ook handig: deze facturen kunnen direct via iDeal worden betaald. Heel veel overtuigingskracht heb je als instructeur niet nodig om de leerlingen de app te laten installeren: de app is voor hen gratis te downloaden in de App Store en Google Play.
LeerlingApp
Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?
Het gebruik van de PlanGo LeerlingApp blijft groeien. Tienduizenden leerlingen gebruiken de app dagelijks voor de praktijk én theorie-opleiding die je bij een rijschool volgen. De LeerlingApp biedt je leerlingen veel voordelen en...
Lees verder
Communicatie
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je...
Lees verder
Leskaart
Hulp bij rijlessen: de leskaart
De opbouw van rijlessen is voor iedere rijschool, en eigenlijk zelfs voor iedere rijinstucteur, anders. Daarom is het handig om een duidelijke leskaart te hebben, die als rode draad door de lessen loopt. Zo loop je niet het risico dat je...
Lees verder
“Wij plannen de lessen in voor onze instructeurs. PlanGo is daar erg handig bij, omdat alle omgevingen constant gesynchroniseerd worden. Zo is iedereen altijd up-to-date.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)