Homepage / Blog / De overstap van DriveRepeat

De overstap van DriveRepeat

Overstappen naar (andere) rijschoolsoftware kan best spannend zijn. Gelukkig zijn veel rijscholen je al voorgegaan in het overstappen naar PlanGo, waardoor wij hier veel ervaring in hebben opgebouwd. Lees hieronder hoe de overstap is bevallen bij Niels Konijn van DriveRepeat.

DriveRepeat is de vlotte rijschool uit Harlingen van Niels Konijn. Niels geeft nu vier jaar les en is erg enthousiast over zijn werk. Begin 2022 is hij overgestapt van andere rijschoolsoftware naar PlanGo.

Hoe ben je bij PlanGo terecht gekomen?
"Ik was al langere tijd niet tevreden over mijn vorige softwareleverancier toen ik in contact kwam met Boukje van PlanGo. Zij stelde voor om de rijschoolsoftware eens vrijblijvend te bekijken en proberen. Toen ik dat deed merkte ik al heel snel dat ik het begreep. Ik heb geen handleiding nodig gehad; ik hoefde nooit te zoeken naar functies. Dat bevestigde voor mij dat PlanGo de beste oplossing is; het werkt heel intuïtief."
 
Wat is je bijgebleven van de overstap?
"Het contact was meteen erg plezierig. Bij PlanGo werken mensen waar ik mee kan lezen en schrijven. Ze zijn deskundig, vriendelijk en toegankelijk. De overstap werd goed voorbereid en ik heb dat eigenlijk allemaal uit handen gegeven. Het ging daardoor erg soepel voor mij als gebruiker. En als ik ergens tegenaan liep dan was er altijd iemand beschikbaar om met mij mee te kijken en het op te lossen."
 
Wat vind je het grootste voordeel van PlanGo?
"Dat is eigenlijk heel simpel: het gebruikersgemak. De rijschoolsoftware werkt zoals ik denk dat het zou moeten werken, ik hoef nooit te zoeken naar functies. Ik ervaar daar dagelijks plezier aan. Voorheen stelde ik zaken zoals de facturatie nog wel eens uit, omdat ik wist dat het een gedoe was en ik er chagrijnig van zou worden. Nu heb ik dat niet meer. Als ik een korte pauze heb tussen twee leerlingen stuur ik met het grootste gemak een paar facturen vanuit de auto.
De rijschoolsoftware vormt de administratieve basis van je rijschool. Als dat aan de achterkant goed staat, gaat het aan de voorkant van de rijschool ook goed. Communicatie loopt bijvoorbeeld soepel, omdat ik weet dat ik alles netjes geregeld heb in PlanGo. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn dat de software er mooi uitziet. Het nodigt door zijn aantrekkelijkheid uit om ermee te werken. En dat draagt er ook weer aan bij dat ik vrolijk word van PlanGo."
 
Wat vonden je leerlingen van de overstap?
"Oh, die hebben dat amper gemerkt. Voor die generatie is het zo vanzelfsprekend om met al die apps te werken dat ze er niet meer over nadenken. Ik vroeg natuurlijk na de overstap of ze alles hadden kunnen vinden en of het gelukt was met installeren enzo, maar dan keken ze me raar aan: 'Ja natuurlijk is het gelukt, hoezo zou dat niet zo zijn?'. Mooier kan niet, haha."
 
Heb je een advies voor andere rijscholen?
"Ja! Als je ontevreden bent over je huidige werkwijze, neem dan de stap om te veranderen. Denk niet dat het aan jou ligt of dat je er binnenkort wat meer tijd aan moet besteden om het te leren; die tijd hebben we als rijschoolhouder gewoonweg niet. We werken hard en als je dan na een lange dag thuiskomt schieten dat soort goede voornemens er vaak bij in.
Kijk in plaats daarvan eens om je heen en maak er werk van om over te stappen naar iets dat wel bij je past. Dit is de administratieve basis van je bedrijf en als je je daar dagelijks aan ergert kost dat zoveel energie. Dat is zonde, want dan blijf je altijd op hetzelfde niveau hangen, terwijl er echt betere middelen beschikbaar zijn."
 
Ben jij benieuwd naar hoe PlanGo jouw rijschool kan helpen? Neem dan eens een kijkje in onze rijschoolsoftware! Plan een persoonlijke rondleiding in of maak een proefaccount aan (gratis en vrijblijvend). Je kunt ons ook bellen via 024-7009708 of mailen naar [email protected]. We horen graag van je!

Financieel
Een gezonde cashflow: budgetteren kun je leren
Een gezond bedrijf heeft een gezonde cashflow. En hoewel het wellicht niet je favoriete onderdeel van het ondernemen is, is een goede administratie daarbij onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig flink wat digitale mogelijkheden om wat...
Lees verder
Communicatie
Communicatie binnen je rijschool
‘Communication is key’, zegt men in het Engels; oftewel ‘communicatie is de sleutel’. Dit gezegde geldt zeker ook binnen je rijschool. In dit blog vertellen we je graag meer over goede communicatie met je leerlingen.Verwachtingen...
Lees verder
Communicatie
Communiceren met jongeren
Als rijschoolhouder valt het grootste deel van je doelgroep onder jongeren. Dat is een lastig publiek, want ze zijn erg kritisch en gaan heel anders met elkaar om dan je wellicht gewend bent. Daarom wat tips, over hoe je succesvol...
Lees verder
“Door de leskaart zijn leerlingen bewuster van hun voortgang.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)