Homepage / Blog / De overstap van DriveRepeat

De overstap van DriveRepeat

Overstappen naar (andere) rijschoolsoftware kan best spannend zijn. Gelukkig zijn veel rijscholen je al voorgegaan in het overstappen naar PlanGo, waardoor wij hier veel ervaring in hebben opgebouwd. Lees hieronder hoe de overstap is bevallen bij Niels Konijn van DriveRepeat.

DriveRepeat is de vlotte rijschool uit Harlingen van Niels Konijn. Niels geeft nu vier jaar les en is erg enthousiast over zijn werk. Begin 2022 is hij overgestapt van andere rijschoolsoftware naar PlanGo.

Hoe ben je bij PlanGo terecht gekomen?
"Ik was al langere tijd niet tevreden over mijn vorige softwareleverancier toen ik in contact kwam met Boukje van PlanGo. Zij stelde voor om de rijschoolsoftware eens vrijblijvend te bekijken en proberen. Toen ik dat deed merkte ik al heel snel dat ik het begreep. Ik heb geen handleiding nodig gehad; ik hoefde nooit te zoeken naar functies. Dat bevestigde voor mij dat PlanGo de beste oplossing is; het werkt heel intuïtief."
 
Wat is je bijgebleven van de overstap?
"Het contact was meteen erg plezierig. Bij PlanGo werken mensen waar ik mee kan lezen en schrijven. Ze zijn deskundig, vriendelijk en toegankelijk. De overstap werd goed voorbereid en ik heb dat eigenlijk allemaal uit handen gegeven. Het ging daardoor erg soepel voor mij als gebruiker. En als ik ergens tegenaan liep dan was er altijd iemand beschikbaar om met mij mee te kijken en het op te lossen."
 
Wat vind je het grootste voordeel van PlanGo?
"Dat is eigenlijk heel simpel: het gebruikersgemak. De rijschoolsoftware werkt zoals ik denk dat het zou moeten werken, ik hoef nooit te zoeken naar functies. Ik ervaar daar dagelijks plezier aan. Voorheen stelde ik zaken zoals de facturatie nog wel eens uit, omdat ik wist dat het een gedoe was en ik er chagrijnig van zou worden. Nu heb ik dat niet meer. Als ik een korte pauze heb tussen twee leerlingen stuur ik met het grootste gemak een paar facturen vanuit de auto.
De rijschoolsoftware vormt de administratieve basis van je rijschool. Als dat aan de achterkant goed staat, gaat het aan de voorkant van de rijschool ook goed. Communicatie loopt bijvoorbeeld soepel, omdat ik weet dat ik alles netjes geregeld heb in PlanGo. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn dat de software er mooi uitziet. Het nodigt door zijn aantrekkelijkheid uit om ermee te werken. En dat draagt er ook weer aan bij dat ik vrolijk word van PlanGo."
 
Wat vonden je leerlingen van de overstap?
"Oh, die hebben dat amper gemerkt. Voor die generatie is het zo vanzelfsprekend om met al die apps te werken dat ze er niet meer over nadenken. Ik vroeg natuurlijk na de overstap of ze alles hadden kunnen vinden en of het gelukt was met installeren enzo, maar dan keken ze me raar aan: 'Ja natuurlijk is het gelukt, hoezo zou dat niet zo zijn?'. Mooier kan niet, haha."
 
Heb je een advies voor andere rijscholen?
"Ja! Als je ontevreden bent over je huidige werkwijze, neem dan de stap om te veranderen. Denk niet dat het aan jou ligt of dat je er binnenkort wat meer tijd aan moet besteden om het te leren; die tijd hebben we als rijschoolhouder gewoonweg niet. We werken hard en als je dan na een lange dag thuiskomt schieten dat soort goede voornemens er vaak bij in.
Kijk in plaats daarvan eens om je heen en maak er werk van om over te stappen naar iets dat wel bij je past. Dit is de administratieve basis van je bedrijf en als je je daar dagelijks aan ergert kost dat zoveel energie. Dat is zonde, want dan blijf je altijd op hetzelfde niveau hangen, terwijl er echt betere middelen beschikbaar zijn."
 
Ben jij benieuwd naar hoe PlanGo jouw rijschool kan helpen? Neem dan eens een kijkje in onze rijschoolsoftware! Plan een persoonlijke rondleiding in of maak een proefaccount aan (gratis en vrijblijvend). Je kunt ons ook bellen via 024-7009708 of mailen naar [email protected]. We horen graag van je!

Financieel
Factureren: het kan makkelijker
Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste...
Lees verder
LeerlingApp
LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen
Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden. Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software...
Lees verder
Vacature: Specialist Inbound Marketing
Wie zijn wij?PlanGo is een bedrijf in Nijmegen dat software maakt voor rijscholen. We helpen rijscholen hun werk gemakkelijker te maken en hebben daarvoor jouw hulp nodig.Wat ga je doen?Als onze Inbound Marketing Specialist ga je een...
Lees verder
“Wij plannen de lessen in voor onze instructeurs. PlanGo is daar erg handig bij, omdat alle omgevingen constant gesynchroniseerd worden. Zo is iedereen altijd up-to-date.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)