Homepage / Blog / Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat

Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat

Wanneer potentiële klanten jouw rijschool opzoeken via Google, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de juiste informatie van je bedrijf vinden. Lestijden, locatie en telefoonnummer moeten daarbij in ieder geval kloppen. Hoe zorg je ervoor dat de zoekmachine de juiste gegevens heeft van jouw bedrijf? 

Om ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent op Google met de juiste informatie, zet je een Google My Business account op via google.nl/business. Dat is gratis, maar vergt wel wat handelingen en dus geduld. Zo wil Google verifiëren of de gegevens kloppen en of het bedrijf echt bestaat, om een wildgroei aan bedrijven op de zoekmachine te voorkomen. 

Locaties 

Voor grote rijscholen is het handig om meerdere locaties aan je bedrijf te kunnen toevoegen. Bij een bedrijf met meer dan tien locaties, moet je een nieuwe accountfolder aanmaken. Daar kun je meerdere personen toegang toe geven. Bij het extra mapje in je account vul je een Excel-bestand in met kopjes die je per locatie invult. Voor kleinere rijscholen is dit natuurlijk niet nodig. In dat geval hoef je alleen maar een locatie toe te voegen, en komt er geen Excel-bestand aan te pas. 
 

Verificatie 

Vervolgens vraagt Google je wat informatie over je bedrijf toe te voegen. Denk daarbij aan algemene informatie, zoals de naam van het bedrijf, het adres, de stad, het land, telefoonnummer, categorie en openingstijden. Ook kun je ervoor kiezen om afbeeldingen toe te voegen en een omschrijving van de rijschool te geven. 

Daarna wil Google verifiëren of de gegevens kloppen. Ook hierbij is er een verschil in aanpak tussen rijscholen met een losse locatie en scholen met meerdere locaties. Losse locaties kunnen worden geverifieerd door Google te laten bellen op het nummer dat je hebt opgegeven bij de betreffende plek. Je krijgt een code te horen die je kunt invoeren op het Google My Business account. Een andere optie is om de code via de post te ontvangen. 

E-mailadres 

Als de rijschool meer dan tien locaties heeft, is het verifiëren van je account iets meer werk, maar nog steeds niet al te ingewikkeld. In dat geval moet je een e-mailadres invullen dat overeenkomt met de naam van je rijschool. Zorg er dus voor dat je e-mailadres bijvoorbeeld info@paulsrijschool is, als jouw bedrijf Pauls Rijschool heet. 
 
Het laatste wat je moet doen is de locatie van jouw rijschool in Google Maps pinnen, door een ballonnetje op het juiste gebouw te plaatsen. Dat maakt ook de navigatie naar jouw school gemakkelijk: wel zo fijn voor nieuwe klanten dus.


Overstappen
De overstap van DriveRepeat
Overstappen naar (andere) rijschoolsoftware kan best spannend zijn. Gelukkig zijn veel rijscholen je al voorgegaan in het overstappen naar PlanGo, waardoor wij hier veel ervaring in hebben opgebouwd. Lees hieronder hoe de overstap is...
Lees verder
Financieel
Factureren: het kan makkelijker
Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste...
Lees verder
Communicatie
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je...
Lees verder
“Ik werk nu een aantal jaar met PlanGo en ik kan niets anders zeggen dat het een fijn en gebruiksvriendelijk programma is. Het is duidelijk naar alle partijen toe en geeft een goed overzicht. ”
Joel Bouwman, Rijschool Les van Joel (Amstelveen)
Joel Bouwman, Rijschool Les van Joel (Amstelveen)