Homepage / Blog / Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware

Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware

Bespaar op je accountant
De welbekende schoenendoos met bonnetjes en uitpuilende multomappen vol facturen: als het weer tijd is voor de kwartaal- of jaaraangifte kan de stress er bij ondernemers in schieten.

Niet nodig, want met goede software houd je het hele jaar door het overzicht. En daarmee kun je ook nog eens besparen op je accountant.

“Als je een softwarepakket, zoals bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl, aan je rijschoolsoftware koppelt, dan heeft je accountant eigenlijk altijd een volledig beeld van wat de rijschool in en uit is gegaan. Hij kan alle facturen digitaal nazien, heeft geen mappen vol papier meer nodig en kan de volledige aangifte en controle doen. Dat stelt je in staat om te besparen op de kosten van je accountant, zowel voor de BTW aangifte als de jaarrekening”, vertelt Tom Tijssen van PlanGo rijschoolsoftware. 

Het werkt simpel. Rijschoolhouders die gebruik maken van PlanGo rijschoolsoftware, kunnen hun administratie aan boekhoudsoftware koppelen. Daarmee koppel je al je verkoopfacturen automatisch aan een boekhoudpakket. Daarin worden alle verkoopfacturen ingeladen, geboekt op de juiste leerling, BTW en omzetgroepen.

Omzetcategorieën
“Vooral dat laatste is erg belangrijk”, vertelt Tijssen. “Door die splitsing van de juiste omzetgroepen kun je in je rapportages heel goed zien wat je omzet is en dat geeft een goed beeld van de prestatie van je rijschool. Zo kun je geen vertroebeling krijgen in het aantal rijlessen, de omzet van die rijlessen en de kosten die daarmee samenhangen – zoals bijvoorbeeld je lesauto en personeelskosten.” Ook bijvoorbeeld de inkoop en verkoop van lesboeken of andere lesmaterialen en de examens van het CBR kunnen gesplitst worden weergegeven in de juiste omzetcategorieën. 

Facturen rechtstreeks in je boekhouding
Meike van Duppen van e-Boekhouden.nl legt uit waarom dit handig is. “De koppeling met je boekhouding stel je eigenlijk eenvoudig in met je rijschoolsoftware en geeft dus de mogelijkheid om al die facturen rechtstreeks in je boekhoudpakket terecht te laten komen. Dat pakket kun je vervolgens weer voorzien van de facturen die je zelf krijgt, zoals tankbonnetjes en rekeningen van leveranciers. Met de software van e-Boekhouden.nl is dat heel eenvoudig, want daarin werk je met een app en kun je bonnetjes gelijk fotograferen, inscannen en dan automatisch of handmatig laten boeken.”

Virtuele bankrekening
E-Boekhouden.nl heeft een koppeling met alle grote banken in Nederland, waardoor de transacties direct in het programma verschijnen. Rijschoolhouders die gebruik maken van rijschoolsoftware van PlanGo, die voor iDeal betalingen werkt met betaalprovider Mollie, kunnen een zogenaamde ‘virtuele bankrekening’ aanmaken, waarmee ze direct alle transacties vanaf hun Mollie-account kunnen laten binnenkomen. “Zo kun je alle facturen in je boekhoudpakket afletteren, waardoor je dus een geautomatiseerde koppeling krijgt tussen al de facturen die je verstuurd hebt en je banktransacties,” vertelt Tijssen. 

Alles op een rijtje
Niet alleen heb je door het gebruik van software in je administratie duidelijk op een rijtje hoe de rijschool ervoor staat, ook kun je snel anticiperen op toenemende kosten of veranderende resultaten binnen je rijschool. Zo maak je het jezelf - door actuele informatie - makkelijker om een gezond bedrijf te runnen.

Kosten
De koppeling met boekhoudsoftware is gratis bij een abonnement van PlanGo Rijschoolsoftware. Naast e-Boekhouden.nl kun je vanuit PlanGo ook de koppeling leggen met andere boekhoudpakketten als SnelStart, Reeleezee en Exact Online. Een abonnement bij e-Boekhouden.nl kost €14,50 per maand voor een zelfstandige ondernemer. Daarmee beschik je over alle functies om digitaal en online je boekhouding te doen. 

Omdat e-Boekhouden.nl in 2018 haar 15-jarige jubileum viert, mogen startende rijscholen de eerste vijftien maanden gratis gebruik maken van de software. Mocht je al een boekhoudpakket gebruiken dan kun je kosteloos overstappen, aangezien e-Boekhouden.nl geen kosten in rekening brengt wanneer er nog een abonnement loopt bij een andere leverancier.

Overstappen naar PlanGo?
Overstappen is op ieder moment mogelijk. Hoewel het begin van het nieuwe jaar een mooi moment is, omdat dan natuurlijk de nieuwe boekingen weer komen, kun je overstappen wanneer je wilt. 

Meer weten? Maak een gratis proefaccountvoor PlanGo aan.

LeerlingApp
Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren
Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel...
Lees verder
Lesvoorbereiding
Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding
Het leren van praktijkonderdelen is tijdens rijlessen natuurlijk het belangrijkste doel. Toch gaat de praktijk hand in hand met theorie. Interpreteert de leerling de verkeersborden wel goed? Is het theorie-examen al aangevraagd?...
Lees verder
Software voor iedere rijschool
PlanGo is de grootste softwareleverancier voor grote én kleine rijscholen. Ruim 1.750 rijscholen maken dagelijks gebruik van PlanGo voor onder andere hun planning, leskaart en administratie.Onderstaande video's geven een indruk van de...
Lees verder
“Wij plannen de lessen in voor onze instructeurs. PlanGo is daar erg handig bij, omdat alle omgevingen constant gesynchroniseerd worden. Zo is iedereen altijd up-to-date.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)