Homepage / Blog / Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding

Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding

Leerlingen met PlanGo LeerlingApp
Het leren van praktijkonderdelen is tijdens rijlessen natuurlijk het belangrijkste doel. Toch gaat de praktijk hand in hand met theorie

Interpreteert de leerling de verkeersborden wel goed? Is het theorie-examen al aangevraagd? Gelukkig is het met digitale rijschoolsoftware tegenwoordig makkelijker dan ooit om grip te houden op de theoretische vorderingen van jouw leerlingen.

Veel rijscholen gebruiken in de dagelijkse praktijk een leskaart. Niet alleen kan de instructeur daarop de vorderingen van de leerling bijhouden, ook kunnen ouders duidelijk zien hoe hun kind ervoor staat. Ze kunnen bekijken wat de aandachtspunten zijn en hoeven niet verrast te worden als hun zoon of dochter meer lessen nodig blijkt te hebben.

Zo’n leskaart werd in het verleden veel op papier ingevuld, maar tegenwoordig gaat dit steeds vaker digitaal. De digitale leskaart is vaak voorzien van een app, zodat de leerlingen, hun ouders en de rijinstructeurs deze makkelijk in kunnen zien en weten wat er in de vorige lessen behandeld is.

Grip houden
Dat is niet alleen handig voor de praktijk, maar ook voor de theorie. Vaak moet een leerling daar zelf mee aan de slag via een lesboek of een digitale leeromgeving. Als instructeur wil je daar natuurlijk een beetje grip op houden, zodat je er in de lessen ook aandacht aan kunt geven. Als de leerling verkeersborden verkeerd interpreteert of bepaalde verkeerssituaties verkeerd inschat, dan is het fijn om te weten of de leerling de theorie daarover al doorgenomen heeft. 

Heeft de leerling het niet goed begrepen? Een goed moment om een en ander nog eens rustig door te nemen. Is de leerling nog niet echt begonnen met de theorie? Dan is het handig om diegene daarop aan te spreken en te stimuleren om met de theorie aan de slag te gaan.
Vordering
Rijinstructeurs die gebruik maken van de rijschoolsoftware van PlanGo, kunnen de koppeling van iTheorie gebruiken. Op het moment dat de leerling gestart is met een theorieopleiding van iTheorie, zie je in de apps direct de vordering. 

Je ziet bijvoorbeeld hoeveel (proef)examens een leerling al heeft gemaakt en welke hij wel of juist niet heeft gehaald. Zo houd je in de praktijk óók controle over datgene wat de leerling met de theorie doet. Mocht er nog extra hulp nodig zijn dan kun je de leerling altijd een theoriecursus aanraden.

Lees meer over de Theorie van PlanGo


Overstappen
Gratis software voor de startende rijschool
Zodra je de opleiding tot rijinstructeur hebt afgerond en met je eigen rijschool begint komt er veel op je af. Voor de dagelijkse planning en administratie kan PlanGo je veel uit handen nemen. En wanneer je met je rijschool begint kun je...
Lees verder
Overstappen
De overstap van DriveRepeat
Overstappen naar (andere) rijschoolsoftware kan best spannend zijn. Gelukkig zijn veel rijscholen je al voorgegaan in het overstappen naar PlanGo, waardoor wij hier veel ervaring in hebben opgebouwd. Lees hieronder hoe de overstap is...
Lees verder
Boekhouding
Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware
De welbekende schoenendoos met bonnetjes en uitpuilende multomappen vol facturen: als het weer tijd is voor de kwartaal- of jaaraangifte kan de stress er bij ondernemers in schieten. Niet nodig, want met goede software houd je het hele...
Lees verder
“We halen geen leerlingen met elkaar op en daarom is het fijn dat we PlanGo hebben. De software helpt ons om de planning strak te houden.”
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)