Homepage / Blog / Zó zorg je voor meer inschrijvingen via je website

Zó zorg je voor meer inschrijvingen via je website

Wanneer heb je voor het laatst zelf het formulier op je website ingevuld? Waren de vragen duidelijk? Kon je alleen geldige gegevens invullen en kreeg je netjes een bevestiging van je inschrijving? Stuk voor stuk belangrijke punten wanneer een nieuwe leerling zich bij je wil aanmelden.

Er komt meer kijken bij een goed online formulier dan je misschien denkt. Een ingewikkeld formulier levert afhakers op. Vaak is je website de eerste kennismaking met je rijschool en vult de leerling bij interesse het online formulier in. Wanneer hier iets niet klopt is de kans groot dat hij afhaakt of zich afvraagt of de aanmelding wel goed is verlopen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een goed inschrijfformulier is vanuit het perspectief van de leerling geschreven en in alledaagse taal. Gebruik bijvoorbeeld niet ‘categorie B’ maar gewoon ‘Rijbewijs Auto’, dan weet je zeker dat de leerling snapt waarvoor hij zich inschrijft. Door het formulier op te splitsen in een aantal stappen waarin je maar om een paar gegevens vraagt, heeft de leerling meer overzicht. Dat maakt het fijner om in te vullen.  

Koppeling met rijschoolsoftware

 Nieuwe inschrijvingen van leerlingen zijn onmisbaar voor je rijschool. Om te voorkomen dat je de persoonsgegevens moet overtypen in je softwareprogramma, zijn er koppelingen die dit automatisch voor je verwerken. PlanGo rijschoolsoftware heeft zo’n koppeling gemaakt. Deze rijschool- software stelt een formulier voor je samen. Op je website laat je alle knoppen en links voor het inschrijven naar dat formulier verwijzen. Alle aanmeldingen komen vervolgens automatisch in de software terecht. Tom Tijssen, directeur van PlanGo: “We merkten dat er typfouten worden gemaakt bij het overnemen van deze gegevens, of dat de naam van een leerling verkeerd in het systeem terecht komt. Met deze koppeling is dat verleden tijd. En het bespaart je ook tijd.” Voor gebruik van het formulier heb je geen programmeerkennis nodig, en je kunt het direct gebruiken. 

Inschrijven op je mobiel

 Het gebruik van de smartphone is groot, zeker onder de doelgroep van de rijschool. Daarom is het belangrijk dat het inschrijfformulier ook goed werkt op het mobieltje van de leerling. “Om het formulier makkelijk te gebruiken op een smartphone, moet het aan een aantal eisen voldoen. Alleen dan kan het overzichtelijk worden weergegeven”, zegt Tijssen, “wanneer een formulier goed werkt op mobiele apparaten, is het ook te koppelen aan social mediakanalen als Facebook en Instagram. Daar heb je altijd de mogelijk om een conversieknop in te stellen. Goed om daar het inschrijfformulier aan te koppelen.” Ook leuk: leerlingen kunnen in het formulier een profielfoto instellen, zodat het nog persoonlijker wordt. 

Een goede opvolging

 Minstens zo belangrijk is een heldere berichtgeving wanneer de leerling zijn aanmelding heeft verzonden. “Met een aantal handige functies in PlanGo kun je een leerling accepteren of afslaan en ontvangt de leerling direct een mail ter bevestiging”, vertelt Tijssen. “In deze e-mail staan praktische zaken voor de leerling, zoals hoe hij afspraken kan maken en afzeggen, maar ook informatie over bijvoorbeeld zijn eigen verklaring. Met de logingegevens die de leerling ontvangt, kan hij meteen inloggen in de gratis LeerlingApp en zien welke lesafspraken voor hem zijn ingeboekt.” Met een dergelijke oplossing heb je alle stappen rondom het inschrijven geautomatiseerd - zonder dat dit je veel tijd en geld kost. Het inschrijfformulier is namelijk gratis te activeren in de rijschoolsoftware.

Heb je al een PlanGo account? Hier lees je hoe je het online inschrijven voor jouw rijschool kunt activeren

LeerlingApp
Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren
Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel...
Lees verder
LeerlingApp
LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen
Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden. Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software...
Lees verder
Lesvoorbereiding
Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding
Het leren van praktijkonderdelen is tijdens rijlessen natuurlijk het belangrijkste doel. Toch gaat de praktijk hand in hand met theorie. Interpreteert de leerling de verkeersborden wel goed? Is het theorie-examen al aangevraagd? Gelukkig...
Lees verder
“PlanGo werkt perfect voor mij. Ik houd zo beter de controle over mijn rijschool.”
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)