Homepage / Blog / LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen

LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen

Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden.

Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software zouden willen zien. Het meest gehoorde antwoord was: “Een functie waarmee leerlingen makkelijker zelf kunnen inplannen.”

Handig en logisch
Met deze feedback zijn we aan de slag gegaan. Het is nu mogelijk om leerlingen zelf lessen te laten reserveren in je agenda. Uiteraard hebben we er goed over nagedacht hoe dit handig en logisch uitgevoerd kan worden en je dit niet teveel tijd kost.

Werktijden
Om te beginnen zet je eerst je eigen werktijden in de software. Leerlingen kunnen zichzelf dan inplannen op de uren die nog niet zijn gevuld in jouw werkrooster. PlanGo berekent automatisch op welke momenten leerlingen wel of niet een les kunnen reserveren, rekening houdend met de standaard lengte van je rijles, zodat dit zo efficiënt mogelijk ingepland wordt.

Goedkeuren
Leerlingen zien via hun leerlingaccount in de LeerlingApp of Portal alleen de beschikbare uren en kunnen zich op één van die uren inschrijven. Ze zien dus niet de rest van je planning. Vervolgens krijg jij een melding om deze les goed te keuren. Mocht je dit niet nodig vinden dan kun je dit ook overslaan. De leerlingen krijgen daarna nog een afspraakbevestiging via de mail, zodat ze weten dat hun les definitief ingepland is. En net zoals bij de alle lessen krijgen ze de avond voor een afspraak een herinnering via de LeerlingApp.

Reserveringsblokken
Maak je al gebruik van de reserveringsblokken? Dan hoef je deze nu niet meer allemaal aan te maken, maar kun je dit automatisch instellen. Dat bespaart je weer tijd.

Heb je al een PlanGo account? Lees dan hierhoe je het inplannen door leerlingen kunt instellen.

Boekhouding
Ben jij al klaar voor 2024? Check het hier!
Behalve oliebollen brengt het nieuwe jaar ook altijd een stukje administratie met zich mee. In dit blog lees je over de belangrijkste dingen die je als rijschool moet doen, om te zorgen dat je helemaal klaar bent voor...
Lees verder
LeerlingApp
Handige lesherinneringen in de LeerlingApp
Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden. Het liefst weet je dit op tijd, zodat je niet ineens...
Lees verder
Communicatie
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je...
Lees verder
“Als rijschoolhouder wil je zo min mogelijk bezig zijn met je administratieve rompslomp en tegelijkertijd ook zo goed mogelijk een koppeling hebben met een boekhoudprogramma.”
Etienne van Ginkel, Van Ginkel Drive (Ter Aar)
Etienne van Ginkel, Van Ginkel Drive (Ter Aar)