Homepage / Blog / LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen

LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen

Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden.

Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software zouden willen zien. Het meest gehoorde antwoord was: “Een functie waarmee leerlingen makkelijker zelf kunnen inplannen.”

Handig en logisch
Met deze feedback zijn we aan de slag gegaan. Het is nu mogelijk om leerlingen zelf lessen te laten reserveren in je agenda. Uiteraard hebben we er goed over nagedacht hoe dit handig en logisch uitgevoerd kan worden en je dit niet teveel tijd kost.

Werktijden
Om te beginnen zet je eerst je eigen werktijden in de software. Leerlingen kunnen zichzelf dan inplannen op de uren die nog niet zijn gevuld in jouw werkrooster. PlanGo berekent automatisch op welke momenten leerlingen wel of niet een les kunnen reserveren, rekening houdend met de standaard lengte van je rijles, zodat dit zo efficiënt mogelijk ingepland wordt.

Goedkeuren
Leerlingen zien via hun leerlingaccount in de LeerlingApp of Portal alleen de beschikbare uren en kunnen zich op één van die uren inschrijven. Ze zien dus niet de rest van je planning. Vervolgens krijg jij een melding om deze les goed te keuren. Mocht je dit niet nodig vinden dan kun je dit ook overslaan. De leerlingen krijgen daarna nog een afspraakbevestiging via de mail, zodat ze weten dat hun les definitief ingepland is. En net zoals bij de alle lessen krijgen ze de avond voor een afspraak een herinnering via de LeerlingApp.

Reserveringsblokken
Maak je al gebruik van de reserveringsblokken? Dan hoef je deze nu niet meer allemaal aan te maken, maar kun je dit automatisch instellen. Dat bespaart je weer tijd.

Heb je al een PlanGo account? Lees dan hierhoe je het inplannen door leerlingen kunt instellen.

Communicatie
Communicatie binnen je rijschool
‘Communication is key’, zegt men in het Engels; oftewel ‘communicatie is de sleutel’. Dit gezegde geldt zeker ook binnen je rijschool. In dit blog vertellen we je graag meer over goede communicatie met je leerlingen.Verwachtingen...
Lees verder
Financieel
Geen BTW op examens en toetsen. Wat zet je op de factuur?
Er bestaat nog altijd onduidelijkheid over de omzetbelasting op de examens bij het CBR. We spraken met Herman Opmeer van de Belastingdienst om rijschoolhouders duidelijkheid te geven over wat er wel en niet op een factuur moet staan...
Lees verder
Boekhouding
De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
PlanGo voldoet aan de actuele privacywetgeving (AVG). In dit bericht lees je welke toepassingen de privacywetgeving voor PlanGo en voor jou heeft.1. VerwerkersovereenkomstPlanGo is verwerker van de gegevens van jouw rijschool. Daarom...
Lees verder
“Ik ben enthousiast, maar nog belangrijker: mijn leerlingen zijn ook enthousiast over deze modernisering. Ik zeg top!”
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)