Homepage / Blog / Factureren: het kan makkelijker

Factureren: het kan makkelijker

Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste aandacht aan besteden als software ontwikkelaars.

 

Facturatie in PlanGo

Het proces van factureren is in PlanGo al heel eenvoudig. Een leerling heeft tegoed, dat gekoppeld is aan de planning. Als er een les ingepland wordt, gaat die van het tegoed af. Om te zorgen dat de lessen betaald worden kun je de negatieve tegoeden bij de leerling verhogen, zodat er een factuur gemaakt kan worden. Tot slot verstuur je de factuur; het liefst met de tegoedspecificatie erbij, zodat het precies duidelijk is wat er in rekening gebracht wordt. Wanneer je gebruik maakt van de iDeal-koppeling staat de betaling automatisch in PlanGo.
 
Een tijd geleden hebben we deze stappen nog makkelijker gemaakt door de optie aan te bieden om alle facturen in één keer aan te maken en versturen. Hier kregen we zeer enthousiaste reacties op, want het bespaart je natuurlijk een hoop tijd.
 

Verkoop in de LeerlingApp

Maar wat als je er zelf 0 minuten in hoeft te steken? Dat kan nu als je je leerlingen zelf hun pakketten laat kopen. De eerste stap is om de pakketten in te stellen waarvan je het goed vindt dat leerlingen ze zelf kopen. Dat kunnen ook losse lessen of een theorie-pakket zijn. Zodra je deze hebt toegevoegd kunnen leerlingen zelf in de LeerlingApp hun gewenste pakketten en rijlessen selecteren. Ze betalen direct via iDeal en het tegoed wordt meteen toegevoegd. PlanGo maakt automatisch een factuur aan en jij hoeft hier letterlijk niks meer voor te doen.
 

Verzoek

Mocht je het fijner vinden om samen met de leerlingen te bespreken welk pakket ze het beste kunnen afnemen, dan is er ook de mogelijkheid om een verzoek te sturen. De leerling (of ouder) ontvangt zo een bericht om een specifiek pakket af te nemen. Ook hier betalen ze via iDeal. Het tegoed wordt natuurlijk pas bijgeschreven zodra de betaling is volbracht. Deze verzoeken kunnen ook vanuit de InstructeursApp verzonden worden, zodat ook je instructeurs hier gebruik van kunnen maken.
 
We merken dat functies waarmee we rijschoolhouders tijd besparen met het meeste enthousiasme ontvangen worden en dat was hier niet anders. Mocht je graag wat hulp krijgen bij het instellen van deze nieuwe functie dan horen we het graag. We kijken rustig met je mee, zodat je zeker weet dat alles goed staat. Veel plezier alvast met je bespaarde tijd!


Leskaart
Hulp bij rijlessen: de leskaart
De opbouw van rijlessen is voor iedere rijschool, en eigenlijk zelfs voor iedere rijinstucteur, anders. Daarom is het handig om een duidelijke leskaart te hebben, die als rode draad door de lessen loopt. Zo loop je niet het risico dat je...
Lees verder
LeerlingApp
Leerlingen kunnen facturen handig met iDeal betalen
Als een leerling rijexamen doet, heb je natuurlijk het liefst dat deze nog vóór het afrijden wordt betaald. Maar wat nu als een leerling al betaald zegt te hebben, maar de transactie nog ergens in de lucht hangt? Met iDeal weet je op...
Lees verder
Communicatie
Communiceren met jongeren
Als rijschoolhouder valt het grootste deel van je doelgroep onder jongeren. Dat is een lastig publiek, want ze zijn erg kritisch en gaan heel anders met elkaar om dan je wellicht gewend bent. Daarom wat tips, over hoe je succesvol...
Lees verder
“Door de leskaart zijn leerlingen bewuster van hun voortgang.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)