Homepage / Blog / Factureren: het kan makkelijker

Factureren: het kan makkelijker

Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste aandacht aan besteden als software ontwikkelaars.

 

Facturatie in PlanGo

Het proces van factureren is in PlanGo al heel eenvoudig. Een leerling heeft tegoed, dat gekoppeld is aan de planning. Als er een les ingepland wordt, gaat die van het tegoed af. Om te zorgen dat de lessen betaald worden kun je de negatieve tegoeden bij de leerling verhogen, zodat er een factuur gemaakt kan worden. Tot slot verstuur je de factuur; het liefst met de tegoedspecificatie erbij, zodat het precies duidelijk is wat er in rekening gebracht wordt. Wanneer je gebruik maakt van de iDeal-koppeling staat de betaling automatisch in PlanGo.
 
Een tijd geleden hebben we deze stappen nog makkelijker gemaakt door de optie aan te bieden om alle facturen in één keer aan te maken en versturen. Hier kregen we zeer enthousiaste reacties op, want het bespaart je natuurlijk een hoop tijd.
 

Verkoop in de LeerlingApp

Maar wat als je er zelf 0 minuten in hoeft te steken? Dat kan nu als je je leerlingen zelf hun pakketten laat kopen. De eerste stap is om de pakketten in te stellen waarvan je het goed vindt dat leerlingen ze zelf kopen. Dat kunnen ook losse lessen of een theorie-pakket zijn. Zodra je deze hebt toegevoegd kunnen leerlingen zelf in de LeerlingApp hun gewenste pakketten en rijlessen selecteren. Ze betalen direct via iDeal en het tegoed wordt meteen toegevoegd. PlanGo maakt automatisch een factuur aan en jij hoeft hier letterlijk niks meer voor te doen.
 

Verzoek

Mocht je het fijner vinden om samen met de leerlingen te bespreken welk pakket ze het beste kunnen afnemen, dan is er ook de mogelijkheid om een verzoek te sturen. De leerling (of ouder) ontvangt zo een bericht om een specifiek pakket af te nemen. Ook hier betalen ze via iDeal. Het tegoed wordt natuurlijk pas bijgeschreven zodra de betaling is volbracht. Deze verzoeken kunnen ook vanuit de InstructeursApp verzonden worden, zodat ook je instructeurs hier gebruik van kunnen maken.
 
We merken dat functies waarmee we rijschoolhouders tijd besparen met het meeste enthousiasme ontvangen worden en dat was hier niet anders. Mocht je graag wat hulp krijgen bij het instellen van deze nieuwe functie dan horen we het graag. We kijken rustig met je mee, zodat je zeker weet dat alles goed staat. Veel plezier alvast met je bespaarde tijd!


LeerlingApp
LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen
Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden. Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software...
Lees verder
Overstappen
PlanGo verwelkomt 1250ste rijschool!
PlanGo Rijschoolsoftware blijft gestaag groeien. In 2021 verwelkomde het bedrijf de 1000ste rijschool als klant en nu staat de teller alweer op 1250 rijscholen. Daarmee is PlanGo de grootste leverancier van rijschoolsoftware in...
Lees verder
Boekhouding
Ben jij al klaar voor 2024? Check het hier!
Behalve oliebollen brengt het nieuwe jaar ook altijd een stukje administratie met zich mee. In dit blog lees je over de belangrijkste dingen die je als rijschool moet doen, om te zorgen dat je helemaal klaar bent voor...
Lees verder
“Op de leskaart geef ik gedetailleerde feedback op de les, en soms ook wat huiswerk. De leerlingen zien dit overzichtelijk in hun LeerlingApp. Ik hou van een transparante werkwijze; daarom vind ik het ook erg fijn dat ouders mee kunnen kijken in de leskaart als ze dat willen.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)