Homepage / Blog / Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk

Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk

Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je wekelijks verstuurt. Een heldere communicatie met je leerlingen is essentieel voor je rijschool.

Door duidelijke communicatie voorkom je misverstanden en kun je leerlingen proactief informeren. Maar het kan soms veel tijd kosten om steeds mails op te stellen en versturen. Bovendien is het een uitdaging om overzicht te houden over wat je precies naar welke leerling hebt gestuurd. Zeker wanneer meerdere mensen in  je rijschool contact hebben met leerlingen. Gelukkig zijn er manieren om het jezelf makkelijker te maken.

Over het algemeen zijn leerlingen geen fan van veel mailverkeer. Wat je dan zeker niet wilt, is dat een mail door een misverstand meerdere keren verzonden wordt. Door rijschoolsoftware te gebruiken wordt in de notities automatisch bijgehouden welke mail er is verzonden. Zo is de kans klein dat een leerling een dubbel bericht krijgt.

Het kan handig zijn om een mail die je vaker verstuurt als concept in je mailbox te laten staan – zonder persoonlijke gegevens van een leerling. Zo hoef je alleen wat  kleine dingen aan de mail toe te voegen om  hem te kunnen versturen.

Nog handiger is het als dat automatisch voor je gedaan wordt. In de rijschoolsoftware van PlanGo vind je een functie waarmee een mail die je naar de leerling wilt sturen automatisch aangevuld wordt met de verzamelde informatie. Handig voor het vragen om de machtiging, een overzicht van de lessen of de voorbereiding op een eerste rijles. Met rijschoolsoftware is het versturen van een mailtje echt niet meer dan een paar muisklikken werk.   

Maak je al gebruik van PlanGo? Lees dan meer over het instellen van de standaard berichtsjablonen.
 

Planning
Rijexamens handig inplannen via TOP-online
Een examen plannen met je leerling, het toetsmoment invoeren via het registratiesysteem van het CBR en vervolgens weer in je eigen administratie verwerken; allemaal vrij omslachtig. Dat moet makkelijker kunnen, toch? Het antwoord op die...
Lees verder
LeerlingApp
Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren
Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel...
Lees verder
LeerlingApp
Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?
Het gebruik van de PlanGo LeerlingApp blijft groeien. Tienduizenden leerlingen gebruiken de app dagelijks voor de praktijk én theorie-opleiding die je bij een rijschool volgen. De LeerlingApp biedt je leerlingen veel voordelen en...
Lees verder
“Ik zal altijd voor kwaliteit kiezen.”
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)