Homepage / Blog / Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt

Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt

Overstappen van de ene rijschoolsoftware naar de andere lijkt misschien veel gedoe, maar is makkelijk geregeld binnen 1 dag. 

We delen graag de ervaring van Loek van Riel. Hij is de oprichter van NOVA Verkeersopleidingen. Ze rijden in de regio Nijmegen met 15 instructeurs en besloten eind 2017 om over te stappen naar PlanGo. 
“We maakten al jaren gebruik van rijschoolsoftware, maar daar kriebelde toch iets. Terwijl we druk waren met de dagelijkse dingen binnen de rijschool merkten we dat er weinig vernieuwd werd in de software die we gebruikten. Daarom hadden we soms het idee dat we stil bleven staan. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed te kunnen communiceren wanneer we ergens tegenaan lopen. Bij de vorige software leverancier was de communicatie vrij eenzijdig; wanneer er problemen waren, werd er niet samen naar een oplossing gezocht. In die zin was er niet echt een persoonlijke band. Dat waren voor ons redenen om eens te kijken of we met het oude systeem wel op de goede weg zaten.”
 
Over de schutting kijken
“Toen we werden gewezen op de rijschoolsoftware van PlanGo zijn we uitgebreid gaan kijken naar de pluspunten en minpunten van verschillende programma’s, zodat we onze horizon konden verbreden. Als rijschoolhouder moet je soms ook gewoon eens lef hebben. Het is niet handig om je ogen te sluiten voor de mogelijkheden die dit tijdperk ons geven. Het kan heel goed zijn om eens over de schutting te kijken naar wat de rest van de wereld je te bieden heeft. Daarna kun je altijd nog een besluit nemen.”
 

“Als rijschoolhouder moet je soms ook gewoon eens lef hebben”

 
Overzichtelijk, flexibel en modern
“Uiteindelijk waren er meerdere dingen die ons overtuigden om met PlanGo te gaan werken. Het ziet er overzichtelijk en modern uit. De mogelijkheden binnen de software zijn soepeler en flexibeler dan we gewend waren. PlanGo zei dat het systeem werkte voor alle soorten rijscholen – groot, midden en klein – en dat bleek ook echt zo te zijn. We vonden het fijn dat we een een bedrijf hadden gevonden dat net zo hard aan onze overstap te willen werken als wij dat van plan waren.”
 
Geen gemopper meer
“Mijn medewerkers en instructeurs kregen voldoende training en begeleiding tijdens de overstap. Ze werken inmiddels al een tijdje met PlanGo en vinden het een fijn programma om mee te werken. Zij factureren en plannen er mee en houden alles in de gaten. Ik hoor geen gemopper meer en dat betekent dat het goed zit, want we hebben hier het hart op de tong. Het draait, zonder dat er veel moeite bij komt kijken. Het is eigenlijk te vergelijken met een Android en een Apple telefoon. Android werkt prima, maar van Apple word je toch net even blijer.”
 
Vertrouwen in de mensen van PlanGo
“De overstap zelf leek mij als rijschoolhouder best een ding, maar we hadden direct vertrouwen in de mensen van PlanGo. Eigenlijk ging het allemaal sneller en soepeler dan we hadden verwacht. De communicatie was open en snel. Wanneer we ergens tegenaan lopen worden we niet doorverwezen naar een helpfunctie, maar wordt er rustig met ons meegekeken totdat het duidelijk was. Dat persoonlijk contact is, zeker in de beginsituatie, erg belangrijk. We hebben het gevoel dat we bij hen terecht kunnen met vragen en dat onze feedback serieus wordt genomen. Onze rijschool loopt nu soepeler dankzij deze rijschoolsoftware. Samen met PlanGo hebben we de mouwen opgestroopt en er een succes van gemaakt.”Wil je meer weten over hoe je kunt overstappen naar PlanGo,
en dat je daarbij nooit dubbele abonnementskosten hebt?

Bel 024-7009708 of mail naar [email protected]
 

Lesvoorbereiding
Het koppelen van theorie en praktijk zorgt voor een nog beter verloop van de rijopleiding
Het leren van praktijkonderdelen is tijdens rijlessen natuurlijk het belangrijkste doel. Toch gaat de praktijk hand in hand met theorie. Interpreteert de leerling de verkeersborden wel goed? Is het theorie-examen al aangevraagd?...
Lees verder
Overstappen
Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt
Overstappen van de ene rijschoolsoftware naar de andere lijkt misschien veel gedoe, maar is makkelijk geregeld binnen 1 dag. We delen graag de ervaring van Loek van Riel. Hij is de oprichter van NOVA Verkeersopleidingen. Ze rijden...
Lees verder
Communicatie
Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat
Wanneer potentiële klanten jouw rijschool opzoeken via Google, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de juiste informatie van je bedrijf vinden. Lestijden, locatie en telefoonnummer moeten daarbij in ieder geval kloppen. Hoe zorg je ervoor...
Lees verder
“We halen geen leerlingen met elkaar op en daarom is het fijn dat we PlanGo hebben. De software helpt ons om de planning strak te houden.”
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)