Homepage / Blog / PlanGo neemt Plan2Drive over

PlanGo neemt Plan2Drive over

Plan2Drive is overgenomen door PlanGo Rijschoolsoftware. Jan en Thom, eigenaren van Plan2Drive, begonnen in 2013 met hun rijschoolsoftware. Eind 2022 zochten ze naar een passende partij om hun bedrijf over te nemen. Zo kwamen ze al snel uit bij PlanGo.
 
In goede handen
Jan Boersma van Plan2Drive is blij met hoe het is gegaan. “Het belangrijkste was voor ons altijd dat onze rijscholen dagelijks op een fijne manier kunnen werken met rijschoolsoftware. We hebben er het volste vertrouwen in dat dat bij PlanGo zo zal blijven. Sterker nog, bij PlanGo krijgen ze meer functies dan ze eerst hadden. Zo heeft PlanGo een koppeling met het CBR, geïntegreerde theorie en een uitgebreide app voor zowel instructeurs als leerlingen.”
 
Naadloze overstap
Begin dit jaar zijn de eerste rijscholen overgezet van Plan2Drive naar PlanGo. De overstap is naadloos verlopen, dus alle gegevens staan worden klaargezet in het nieuwe account. Daarna volgt een uitgebreide en persoonlijke uitleg voor de rijscholen. In de meeste gevallen is de overstap binnen een paar uur geregeld.
 
Klaas Willems, medewerker van PlanGo, vertelt dat het overzetten soepel gaat: “Wekelijks stappen er meerdere rijscholen over naar onze software. Daardoor hebben we veel ervaring en ligt er een goed doordacht draaiboek klaar voor deze groep. En mocht er toch iets zijn, dan kunnen de rijschoolhouders altijd even met ons bellen.”
 
Ook Tom Tijssen, de eigenaar van PlanGo, is blij de nieuwe rijscholen te verwelkomen: “We groeien nog steeds sterk en zien dat de integratie van praktijk en theorie in onze apps hoog gewaardeerd worden door onze klanten. Het is leuk om te zien dat ook de nieuwe rijscholen hier enthousiast op reageren.” 


Overstappen
PlanGo verwelkomt 1250ste rijschool!
PlanGo Rijschoolsoftware blijft gestaag groeien. In 2021 verwelkomde het bedrijf de 1000ste rijschool als klant en nu staat de teller alweer op 1250 rijscholen. Daarmee is PlanGo de grootste leverancier van rijschoolsoftware in...
Lees verder
Leerlingen die te laat betalen
Wat te doen als je leerling niet betaalt?Je hoopt natuurlijk dat je nooit in deze situatie terecht komt, maar de kans is groot dat het ooit wel gebeurt: je leerling betaalt niet. We willen je graag een paar tips geven over hoe je dit...
Lees verder
Financieel
Geen BTW op examens en toetsen. Wat zet je op de factuur?
Er bestaat nog altijd onduidelijkheid over de omzetbelasting op de examens bij het CBR. We spraken met Herman Opmeer van de Belastingdienst om rijschoolhouders duidelijkheid te geven over wat er wel en niet op een factuur moet staan...
Lees verder
“Via de LeerlingApp zien onze leerlingen precies wanneer ze les hebben en of er nog openstaande facturen zijn. Die transparantie is belangrijk voor ons.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)