Homepage / Blog / Rijexamens handig inplannen via TOP-online

Rijexamens handig inplannen via TOP-online

Een examen plannen met je leerling, het toetsmoment invoeren via het registratiesysteem van het CBR en vervolgens weer in je eigen administratie verwerken; allemaal vrij omslachtig. Dat moet makkelijker kunnen, toch? Het antwoord op die vraag vind je in de rijschoolsoftware van PlanGo.

Via TOP online koop je bij het CBR examens in en registreer je de toetsmomenten van de leerlingen. Voorheen moest je daarna in je eigen software nogmaals de juiste tijdstippen en leerlingen invoeren. Niet alleen kost dat extra tijd, de kans dat je fouten maakt wordt daarmee ook groter. Met het nieuwe koppelingssysteem is dat verleden tijd. “De examens die je bij TOP online invoert worden dan automatisch overgedragen in ons softwaresysteem”, legt Tom Tijssen, directeur bij PlanGo rijschoolsoftware, uit. 

Locatie en examentijd 

Dankzij dit koppelingssysteem verschijnt - zowel voor jezelf als voor de leerling – direct de juiste begin- en eindtijd van het examen. Bovendien staan ook gelijk de details van de afspraak vermeld. Denk daarbij bijvoorbeeld de aanvangstijd, de tafel waar je je moet melden en de examenlocatie. “Dat laatste kan handig zijn als je in een gebied werkt waar je op twee plaatsen examen kunt doen. Dan kan er geen verwarring ontstaan over de locatie”, verduidelijkt Tijssen. In de LeerlingApp kan de leerling al die informatie op ieder gewenst moment opzoeken.Naast de juiste data, vindt de leerling ook gemakkelijk de op- en aanmerkingen van het examen terug. Tijssen: “Op het moment dat een leerling een examen gereden heeft, noteert de examinator de uitslag in het CBR-systeem, waarna het direct beschikbaar wordt in TOP online. Dankzij de koppeling komt deze examenuitslag ook meteen in PlanGo terecht. Je ziet dan niet alleen of een leerling wel of niet geslaagd is, maar in het geval van een negatieve examenuitslag, zie je ook direct de op- en aanmerkingen van de examinator. Op die manier kun je daarop handig voortbouwen in de volgende lessen.”

Gratis in het softwarepakket

Het koppelingssysteem is een gloednieuwe functie in de rijschoolsoftware, en is gratis te gebruiken voor iedereen die een PlanGo account heeft. Een account kun je gratis aanmaken tot 25 leerlingen. Bij meer leerlingen, kun je vanaf 29 euro per maand een abonnement afsluiten. Heb je al een PlanGo account? Lees dan hier hoe je de koppeling met TOP onlinekunt instellen.


Communicatie
Communicatie binnen je rijschool
‘Communication is key’, zegt men in het Engels; oftewel ‘communicatie is de sleutel’. Dit gezegde geldt zeker ook binnen je rijschool. In dit blog vertellen we je graag meer over goede communicatie met je leerlingen.Verwachtingen...
Lees verder
LeerlingApp
LeerlingApp: nu kunnen leerlingen zelf rijlessen plannen
Leerlingen zelf rijlessen laten plannen vanuit de LeerlingApp is nu nog makkelijker geworden. Toen we een tijdje geleden een enquête hielden onder onze rijschoolhouders vroegen we hen welke nieuwe dingen ze nog graag in de software...
Lees verder
Financieel
Een gezonde cashflow: budgetteren kun je leren
Een gezond bedrijf heeft een gezonde cashflow. En hoewel het wellicht niet je favoriete onderdeel van het ondernemen is, is een goede administratie daarbij onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig flink wat digitale mogelijkheden om wat...
Lees verder
“We halen geen leerlingen met elkaar op en daarom is het fijn dat we PlanGo hebben. De software helpt ons om de planning strak te houden.”
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)