Homepage / Blog / Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?

Leerlingen vragen om een app, reden om voor software te kiezen?

Het gebruik van de PlanGo LeerlingApp blijft groeien. Tienduizenden leerlingen gebruiken de app dagelijks voor de praktijk én theorie-opleiding die je bij een rijschool volgen. De LeerlingApp biedt je leerlingen veel voordelen en inzicht.

Zo ziet de leerling altijd wanneer een volgende rijles gepland staat, ontvangen ze een herinnering voor iedere rijles, maar zien ze ook hun vorderingen in de digitale leskaart. Met de Lesvoorbereiding kunnen jouw leerlingen zich nóg beter op de praktijkles voorbereiden met handige filmpjes en uitleg van alle handelingen, verkeerssituaties en verrichtingen. Met de complete theorie-opleiding in de LeerlingApp maak je het helemaal compleet voor jouw leerling: ze leren dan makkelijk vanuit de app met de theoriestof, filmpjes, deeltoetsen en oefenexamens.

Het is niet iets waar je als rijschool tegenwoordig op achter kunt blijven: digitalisering. Misschien niet eens omdat je meer grip wilt krijgen op je rijschool, maar simpelweg omdat leerlingen dit van je vragen. Bij de keuze voor een rijschool speelt het wel of niet hebben van een app voor lesafspraken en vorderingen een steeds grotere rol. En dat is niet vreemd als je kijkt naar het dagelijkse gebruik van de smartphone in die leeftijdscategorie. Voor leerlingen heeft de smartphone een hele andere waarde dan voor een rijinstucteur, en als je dát beseft is het misschien helemaal niet vreemd om met software voor je rijschool te beginnen.


In je smartphone en computer zit standaard een digitale agenda die je hiervoor prima zou kunnen gebruiken, en dat doen ook veel rijscholen, maar omdat het niet gekoppeld is aan je leerlingenadministratie vervangt dit eigenlijk alleen je papieren agenda. Om te zien welke rijlessen een leerling heeft gereden moet je nog steeds de, nu digitale, agenda doorzoeken. En dat is precies het moment waarop software speciaal gemaakt voor rijscholen je gaat helpen. Want doordat alle rijlessen direct aan een leerling zijn gekoppeld heb je altijd een actueel overzicht. Maar ook de leerling kan deze rijlessen raadplegen in de LeerlingApp. Vooral dat geeft veel transparantie. Ook staat de rijles direct in de dagstaat van de instructeur en zal op het niveau van de leerling worden bijgehouden of de rijles nog in het lespakket valt, of dat een nieuwe factuur benodigd is.

“Juist de integratie van deze processen zorgt voor veel rust in de rijschool.” zegt Tom Tijssen, directeur van PlanGo rijschoolsoftware. “Je weet altijd zeker dat alles wat je hebt ingepland met een leerling ook goed op de factuur terecht zal komen. Sterker nog: met handige signalen geeft PlanGo aan wanneer je een nieuwe factuur moet sturen, de betaling van een leerling uitblijft of een volgende termijnfactuur kan worden verzonden.”

Voordelen van een LeerlingApp

De voordelen van een LeerlingApp voor jouw leerlingen:
  • Overzicht van alle rijlessen.
  • Afspraken maken en wijzigen (instelbaar).
  • Vorderingen in de digitale leskaart.
  • Een push-melding met herinnering voor iedere lesafspraak.
  • Lesvoorbereiding: video's en uitleg in de praktijk.
  • Theorie leren: lesstof, deeltoetsen en oefenexamens.
  • Theorie-examen en uitslag makkelijk doorgeven.
  • Machtiging en eigen verklaring via de app regelen.
  • Snel en makkelijk inloggen, meteen de app gebruiken.
  • En nog veel meer...

Kostenbesparing boekhouder

Maar de software voor rijscholen gaat verder. Zo zijn er koppelingen met boekhoudpakketten zodat alle facturen digitaal naar je accountant of boekhouder kunnen. Of je importeert ze zelf in je boekhoudpakket. In ieder geval levert je dat een flinke kostenbesparing op. Verder zijn er een aantal softwareleveranciers zoals PlanGo die ook een app voor instructeurs aanbieden, waarmee de instructeur onderweg zijn planning kan bijwerken en de  digitale leskaart kan invullen. 

Inschrijfformulier nieuwe leerlingen

Het inschrijfformulier van PlanGo kun je koppelen aan de website van de rijschool. Wanneer een leerling zich inschrijft komen zijn of haar gegevens automatisch in de software terecht en kun je direct afspraken inplannen en toegang tot de LeerlingApp verstrekken. Tom Tijssen: “We merkten dat in de praktijk veel rijscholen een inschrijfformulier gebruiken wat ze vervolgens in PlanGo overtypen. Dat kost tijd en daarom zijn we dit met een aantal rijscholen gaan bekijken. Een aantal weken later hebben we dit in de software kunnen opnemen en nu kunnen alle gebruikers hiervan profiteren.”

Starten

Huiverig om te starten? Je bent zeker niet de eerste rijschool die vanaf zijn bestaande agenda en systemen aan de slag wil met rijschoolsoftware. De leveranciers hebben veel ervaring met het overnemen van je gegevens en verzorgen veelal ook (gratis) gebruikerstrainingen. Kies altijd software die je direct begrijpt, prettig overkomt en regelmatig nieuwe functies uitbrengt.

Verken je de mogelijkheden van PlanGo: Maak een gratis account aan.Boekhouding
De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
PlanGo voldoet aan de actuele privacywetgeving (AVG). In dit bericht lees je welke toepassingen de privacywetgeving voor PlanGo en voor jou heeft.1. VerwerkersovereenkomstPlanGo is verwerker van de gegevens van jouw rijschool. Daarom...
Lees verder
Leerlingen
Leerlinggegevens op één plaats opslaan
Je hebt te maken met persoonsgegevens van leerlingen. Volgens de nieuwe privacywet mag je alleen informatie opslaan die nodig is om een lesovereenkomst uit te kunnen voeren. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk? Van een aantal...
Lees verder
Overstappen
De overstap van DriveRepeat
Overstappen naar (andere) rijschoolsoftware kan best spannend zijn. Gelukkig zijn veel rijscholen je al voorgegaan in het overstappen naar PlanGo, waardoor wij hier veel ervaring in hebben opgebouwd. Lees hieronder hoe de overstap is...
Lees verder
“PlanGo werkt perfect voor mij. Ik houd zo beter de controle over mijn rijschool.”
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)
Jan Krul, Krul Verkeersopleidingen (Malden)