Homepage / Blog / De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

PlanGo voldoet aan de actuele privacywetgeving (AVG). In dit bericht lees je welke toepassingen de privacywetgeving voor PlanGo en voor jou heeft.

1. Verwerkersovereenkomst
PlanGo is verwerker van de gegevens van jouw rijschool. Daarom stellen we een verwerkersovereenkomst op. Hierin staat beschreven hoe wij met de persoonsgegevens om moeten gaan. We nemen in deze verwerkersovereenkomst ook op wat we doen als we een mogelijk datalek in jouw administratie tegenkomen.

2. Overzicht werkprocessen in PlanGo toetsen aan de AVG
We registreren in een overzicht waar, wanneer en waarom we persoonsgegevens opslaan. Ook toetsen we dit overzicht aan de AVG op het gebied van bijvoorbeeld beveiliging en bewaartermijn.

3. BSN en examenaanvragen
Het BSN is een uniek en tot een persoon herleidbaar nummer. Daarom gelden voor het opslaan van het BSN extra strenge regels. In PlanGo mag je daarom het BSN niet opslaan bij de gegevens van een leerling. Examen-aanvragen bij het CBR kun je doen op basis van de volledige naam van een leerling of het kandidaatsnummer.

4. Locatie van dataopslag
Om te kunnen voldoen aan de AVG is het noodzakelijk dat alle gegevens die PlanGo voor jouw rijschool verwerkt, zijn opgeslagen op servers met een passend beschermingsniveau.

5. Register van Dataverwerkingen 
Er zal een register worden aangelegd voor dataverwerkingen in PlanGo. Hierin vermelden we welke persoonsgegevens we vastleggen en waar we verantwoordelijk voor zijn. Ook leggen we in dit register vast voor welk doel of andere wettelijke eis we de data verwerken.

6. Register van Datalekken 
Voor het registreren van mogelijke datalekken leggen we op basis van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens een register aan. Hiermee kan worden bepaald of er sprake is van een datalek dat gemeld moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en eventueel aan de eigenaar van de persoonsgegevens.

7. Privacystatement 
Ook ons privacystatement voldoet aan de actuele privacywetgeving.

Wat betekent de implementatie van de AVG voor jou?

De stappen hierboven zetten wij om te voldoen aan de AVG, maar wat moet je zelf doen als gebruiker van PlanGo? Het is belangrijk te weten dat ook jij aan de AVG moet voldoen. De verwerkersovereenkomst (punt 1) is voor jou belangrijk. PlanGo verwerkt namelijk gegevens voor jouw rijschool en daarom is het verplicht een verwerkersovereenkomst te hebben. Deze verwerkersovereenkomst kun je via PlanGo bekijken en accorderen.

Communicatie
Communicatie binnen je rijschool
‘Communication is key’, zegt men in het Engels; oftewel ‘communicatie is de sleutel’. Dit gezegde geldt zeker ook binnen je rijschool. In dit blog vertellen we je graag meer over goede communicatie met je leerlingen.Verwachtingen...
Lees verder
Communicatie
Een vindbare rijschool in Google? Zo doe je dat
Wanneer potentiële klanten jouw rijschool opzoeken via Google, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de juiste informatie van je bedrijf vinden. Lestijden, locatie en telefoonnummer moeten daarbij in ieder geval kloppen. Hoe zorg je ervoor...
Lees verder
Overstappen
Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt
Overstappen van de ene rijschoolsoftware naar de andere lijkt misschien veel gedoe, maar is makkelijk geregeld binnen 1 dag. We delen graag de ervaring van Loek van Riel. Hij is de oprichter van NOVA Verkeersopleidingen. Ze rijden...
Lees verder
“Via de LeerlingApp zien onze leerlingen precies wanneer ze les hebben en of er nog openstaande facturen zijn. Die transparantie is belangrijk voor ons.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)