Homepage / Blog / Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Daarom is de planning op verschillende punten verbetert zodat het plannen nog sneller en makkelijker gaat.

De dagelijkse planning in je rijschool kent veel wijzigingen. Je plant nieuwe rijlessen, gaat op zoek naar beschikbare momenten, en examens worden aangevraagd via TOPonline. Maar ook wanneer een afspraak onverhoopt niet doorgaat wijzig je dat in de planning. Omdat je de planning zo vaak op een dag gebruikt zijn we, op basis van de feedback die we van rijscholen ontvingen, de planning gaan verbeteren. 

Acht verbeteringen aan de online planning:


20x sneller afspraken in beeld
Het openen van de dag- of weekplanning gaat tot wel 20 keer sneller. Vooral bij rijscholen met meerdere instructeurs of bij het bekijken van de weekplanning merk je dat de planning veel sneller is.

Afspraken maken vereenvoudigd
Voor het maken van een afspraak gebruik je het venster dat nu direct naast de afspraak staat. Het aantal stappen wat je moet doorlopen om een afspraak te maken is verminderd en de keuzes zijn duidelijker. Zo kun je echt binnen enkele seconden een afspraak plannen.

Snel wisselen tussen dagen
Blader je veel door de planning op zoek naar een geschikt moment? Je zult merken dat dit veel sneller gaat. Door technische verbeteringen en het gebruik van nieuwe technieken kun je sneller tussen dagen wisselen.

Afspraakdetails direct in beeld
Alles wat je met de leerling hebt afgesproken zie je direct wanneer je op een afspraak klikt. Ook kun je met één muisklik door naar de uitgebreide gegevens van de leerling. Handig en overzichtelijk op je computer en tablet.

Herkenbare afspraakkleuren
Bij het maken en bekijken komt de kleur van de afspraak nog duidelijker naar voren. Om de kans op een verkeerde afspraak nóg kleiner te maken.

Afspraakduur scheelt nadenken

Niet langer is het nodig om een eindtijd voor een afspraak in te voeren. Je kiest gewoon een begintijd en geeft aan hoe lang de afspraak gaat duren. Je hebt de keuze uit o.a. 45, 50, 60, 90 minuten. En je kunt altijd een afwijkende eindtijd invullen.

Voertuig automatisch geselecteerd
Wanneer je al een afspraak hebt staan met een instructeur en voertuig dan zal deze automatisch worden overgenomen bij het maken van een nieuwe afspraak. Dat scheelt tijd, zeker als de instructeur een hele dag met hetzelfde voertuig les geeft.

Zie direct of de leerling nog lessen in zijn pakket heeft
Zodra je een leerling hebt geselecteerd zie je of de les nog binnen zijn lespakket past. Als de leerling naast je zit kun je hier meteen actie op ondernemen.

Maak je nog geen gebruk van PlanGo?

Start dan met een gratis accountof vraag een gratis demonstratieaan.


Overstappen
Overstappen zonder zorgen als je andere software gebruikt
Overstappen van de ene rijschoolsoftware naar de andere lijkt misschien veel gedoe, maar is makkelijk geregeld binnen 1 dag. We delen graag de ervaring van Loek van Riel. Hij is de oprichter van NOVA Verkeersopleidingen. Ze rijden...
Lees verder
Leerlingen
Leerlinggegevens op één plaats opslaan
Je hebt te maken met persoonsgegevens van leerlingen. Volgens de nieuwe privacywet mag je alleen informatie opslaan die nodig is om een lesovereenkomst uit te kunnen voeren. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk? Van een aantal...
Lees verder
Boekhouding
Bespaar op je accountant met rijschool- en boekhoudsoftware
De welbekende schoenendoos met bonnetjes en uitpuilende multomappen vol facturen: als het weer tijd is voor de kwartaal- of jaaraangifte kan de stress er bij ondernemers in schieten. Niet nodig, want met goede software houd je het hele...
Lees verder
“Het is erg simpel om een factuur aan te maken en die met een gepaste email te versturen.”
Murat Özay, Rijschool Empire (Weesp)
Murat Özay, Rijschool Empire (Weesp)