Homepage / Blog / Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Daarom is de planning op verschillende punten verbetert zodat het plannen nog sneller en makkelijker gaat.

De dagelijkse planning in je rijschool kent veel wijzigingen. Je plant nieuwe rijlessen, gaat op zoek naar beschikbare momenten, en examens worden aangevraagd via TOPonline. Maar ook wanneer een afspraak onverhoopt niet doorgaat wijzig je dat in de planning. Omdat je de planning zo vaak op een dag gebruikt zijn we, op basis van de feedback die we van rijscholen ontvingen, de planning gaan verbeteren. 

Acht verbeteringen aan de online planning:


20x sneller afspraken in beeld
Het openen van de dag- of weekplanning gaat tot wel 20 keer sneller. Vooral bij rijscholen met meerdere instructeurs of bij het bekijken van de weekplanning merk je dat de planning veel sneller is.

Afspraken maken vereenvoudigd
Voor het maken van een afspraak gebruik je het venster dat nu direct naast de afspraak staat. Het aantal stappen wat je moet doorlopen om een afspraak te maken is verminderd en de keuzes zijn duidelijker. Zo kun je echt binnen enkele seconden een afspraak plannen.

Snel wisselen tussen dagen
Blader je veel door de planning op zoek naar een geschikt moment? Je zult merken dat dit veel sneller gaat. Door technische verbeteringen en het gebruik van nieuwe technieken kun je sneller tussen dagen wisselen.

Afspraakdetails direct in beeld
Alles wat je met de leerling hebt afgesproken zie je direct wanneer je op een afspraak klikt. Ook kun je met één muisklik door naar de uitgebreide gegevens van de leerling. Handig en overzichtelijk op je computer en tablet.

Herkenbare afspraakkleuren
Bij het maken en bekijken komt de kleur van de afspraak nog duidelijker naar voren. Om de kans op een verkeerde afspraak nóg kleiner te maken.

Afspraakduur scheelt nadenken

Niet langer is het nodig om een eindtijd voor een afspraak in te voeren. Je kiest gewoon een begintijd en geeft aan hoe lang de afspraak gaat duren. Je hebt de keuze uit o.a. 45, 50, 60, 90 minuten. En je kunt altijd een afwijkende eindtijd invullen.

Voertuig automatisch geselecteerd
Wanneer je al een afspraak hebt staan met een instructeur en voertuig dan zal deze automatisch worden overgenomen bij het maken van een nieuwe afspraak. Dat scheelt tijd, zeker als de instructeur een hele dag met hetzelfde voertuig les geeft.

Zie direct of de leerling nog lessen in zijn pakket heeft
Zodra je een leerling hebt geselecteerd zie je of de les nog binnen zijn lespakket past. Als de leerling naast je zit kun je hier meteen actie op ondernemen.

Maak je nog geen gebruk van PlanGo?

Start dan met een gratis accountof vraag een gratis demonstratieaan.


Financieel
Vooruitgefactureerde omzet
We weten dat de boekhouding niet het leukste stukje is van je werk. Maar het is wel een belangrijk stuk! De laatste tijd krijgen we steeds vaker vragen over de vooruitgefactureerde omzet. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van een...
Lees verder
Financieel
Factureren: het kan makkelijker
Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste...
Lees verder
Communicatie
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je...
Lees verder
“Zelfs ìk kan er mee uit de voeten en daar waar ik niet meteen begrijp hoe de vork in de steel zit, is PlanGo op meerdere manieren te bereiken om me te helpen. De extra service van telefonische afspraken om me te helpen was erg fijn. Er wordt geen moeite bespaard om de rijschoolsoftware voor iedereen te laten werken.”
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)