Homepage / Blog / Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker

De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Daarom is de planning op verschillende punten verbetert zodat het plannen nog sneller en makkelijker gaat.

De dagelijkse planning in je rijschool kent veel wijzigingen. Je plant nieuwe rijlessen, gaat op zoek naar beschikbare momenten, en examens worden aangevraagd via TOPonline. Maar ook wanneer een afspraak onverhoopt niet doorgaat wijzig je dat in de planning. Omdat je de planning zo vaak op een dag gebruikt zijn we, op basis van de feedback die we van rijscholen ontvingen, de planning gaan verbeteren. 

Acht verbeteringen aan de online planning:


20x sneller afspraken in beeld
Het openen van de dag- of weekplanning gaat tot wel 20 keer sneller. Vooral bij rijscholen met meerdere instructeurs of bij het bekijken van de weekplanning merk je dat de planning veel sneller is.

Afspraken maken vereenvoudigd
Voor het maken van een afspraak gebruik je het venster dat nu direct naast de afspraak staat. Het aantal stappen wat je moet doorlopen om een afspraak te maken is verminderd en de keuzes zijn duidelijker. Zo kun je echt binnen enkele seconden een afspraak plannen.

Snel wisselen tussen dagen
Blader je veel door de planning op zoek naar een geschikt moment? Je zult merken dat dit veel sneller gaat. Door technische verbeteringen en het gebruik van nieuwe technieken kun je sneller tussen dagen wisselen.

Afspraakdetails direct in beeld
Alles wat je met de leerling hebt afgesproken zie je direct wanneer je op een afspraak klikt. Ook kun je met één muisklik door naar de uitgebreide gegevens van de leerling. Handig en overzichtelijk op je computer en tablet.

Herkenbare afspraakkleuren
Bij het maken en bekijken komt de kleur van de afspraak nog duidelijker naar voren. Om de kans op een verkeerde afspraak nóg kleiner te maken.

Afspraakduur scheelt nadenken

Niet langer is het nodig om een eindtijd voor een afspraak in te voeren. Je kiest gewoon een begintijd en geeft aan hoe lang de afspraak gaat duren. Je hebt de keuze uit o.a. 45, 50, 60, 90 minuten. En je kunt altijd een afwijkende eindtijd invullen.

Voertuig automatisch geselecteerd
Wanneer je al een afspraak hebt staan met een instructeur en voertuig dan zal deze automatisch worden overgenomen bij het maken van een nieuwe afspraak. Dat scheelt tijd, zeker als de instructeur een hele dag met hetzelfde voertuig les geeft.

Zie direct of de leerling nog lessen in zijn pakket heeft
Zodra je een leerling hebt geselecteerd zie je of de les nog binnen zijn lespakket past. Als de leerling naast je zit kun je hier meteen actie op ondernemen.

Maak je nog geen gebruk van PlanGo?

Start dan met een gratis accountof vraag een gratis demonstratieaan.


Planning
Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker
De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Daarom is de planning op verschillende punten verbetert zodat het plannen nog sneller en makkelijker gaat.De dagelijkse planning in je rijschool kent veel wijzigingen. Je plant nieuwe...
Lees verder
Boekhouding
Ben jij al klaar voor 2023? Check het hier!
Behalve oliebollen brengt het nieuwe jaar ook altijd een stukje administratie met zich mee. In dit blog lees je over de belangrijkste dingen die je als rijschool moet doen, om te zorgen dat je helemaal klaar bent voor...
Lees verder
Overstappen
PlanGo neemt Plan2Drive over
Plan2Drive is overgenomen door PlanGo Rijschoolsoftware. Jan en Thom, eigenaren van Plan2Drive, begonnen in 2013 met hun rijschoolsoftware. Eind 2022 zochten ze naar een passende partij om hun bedrijf over te nemen. Zo kwamen ze al snel...
Lees verder
“Ik ben enthousiast, maar nog belangrijker: mijn leerlingen zijn ook enthousiast over deze modernisering. Ik zeg top!”
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)