Homepage / Blog / Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren

Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren

Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel rijscholen terughoudend zijn met het toegang geven tot hun agenda, maar omdat je er écht veel tijd mee kunt winnen willen we jullie er toch nog wat meer over vertellen.
 
Hieronder zetten we de verschillende functies nog een keer op een rijtje:
 
Reserveringen
Door in de planning een reservering te zetten, kunnen leerlingen zich inschrijven op deze specifieke afspraak. Eigenlijk is het een afspraak zonder leerling. Dit is bijvoorbeeld handig als je een keer een tussenuur hebt dat je graag op wil vullen. Je herkent deze afspraken aan hun strepen in de planning.
 
Zelf inplannen
Wanneer je je leerlingen meer mogelijkheden wil geven dan met de reserveringen, kun je je planning open zetten. Hierdoor hoef je geen aparte reserveringen meer in te plannen, maar kunnen leerlingen zelf een moment kiezen. Nieuw hierbij is dat je dit aan of uit kunt zetten voor afzonderlijke categorieën en instructeurs. Daarnaast kunnen leerlingen nu ook verschillende tijden kiezen (anderhalf of dubbele rijles). De software houdt er altijd rekening mee dat de afspraken geen onhandige gaten veroorzaken. Vergeet niet om je rooster in de Voorkeuren te zetten, anders kan een leerling ook ’s avonds laat een les inplannen ;)
 
Bevestigen
Het is goed om te weten dat een afspraak niet direct definitief hoeft te zijn. Je kunt zelf aangeven of een rijles meteen goed is of dat jij die als instructeur eerst moet bevestigen. Mocht je zien dat een les niet helemaal goed uitkomt, kun je zo nog een ander moment voorstellen aan de leerling.
 
Leerlingen zelf laten annuleren
Sinds kort kunnen leerlingen hun lessen zelf annuleren, zodat jij als instructeur nog meer tijd kunt besparen. Uiteraard kun je aangeven tot welk moment dit mogelijk is, bijvoorbeeld minimaal 48 uur voor de afspraak. Wanneer dit voorkomt krijg je ook een mailtje van PlanGo om je er op te wijzen dat er een les niet doorgaat.

Voorbeeld uit de LeerlingApp

Beschikbaarheid
Door je leerlingen meer zelf te laten regelen kun je een hoop tijd besparen. Je hoeft immers niet steeds contact met leerlingen te zoeken om een volgende afspraak te maken. Overigens krijgen leerlingen nooit inzicht in jouw afspraken. Het enige wat ze kunnen zien, zijn de momenten waarop je beschikbaar bent. 
 
Mochten jullie vragen of feedback hebben dan horen we graag van je. We zijn telefonisch bereikbaar via 024-7009708 en via de mail op [email protected].
 
Boekhouding
Handenvol papierwerk? Gebruik software!
Een overzichtelijke administratie is niet alleen van belang als je wat tijd wilt besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een factuur vergeet te sturen. “We weten allemaal dat de marges in de rijschool niet hoog...
Lees verder
Planning
Planning van je rijschool nu nóg sneller en makkelijker
De planning is de meestgebruikte functie in PlanGo. Daarom is de planning op verschillende punten verbetert zodat het plannen nog sneller en makkelijker gaat.De dagelijkse planning in je rijschool kent veel wijzigingen. Je plant nieuwe...
Lees verder
Communicatie
Mailen met leerlingen: Maak het jezelf makkelijk
Makkelijk een e-mail met de komende rijlessen of een felicitatie naar je leerling sturen. Leerlingen welkom heten bij je rijschool, een overzicht sturen van de lessen en ze feliciteren met het rijbewijs: onderwerpen van mails die je...
Lees verder
“We halen geen leerlingen met elkaar op en daarom is het fijn dat we PlanGo hebben. De software helpt ons om de planning strak te houden.”
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)
Rianne Folkers, Folkers Rijopleidingen (Onstwedde)