Tips voor de jaarwisseling

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur! We hopen dat 2016 een goed jaar voor je is geweest en dat 2017 nog beter zal worden. Om daar een handje bij te helpen hebben we hieronder een paar onderwerpen beschreven die voor veel rijscholen actueel zijn rond de jaarwisseling:

CBR prijzen

Ook dit jaar heeft het CBR haar prijzen veranderd. Je kunt dit gemakkelijk aanpassen via Voorkeuren > Prijzen en pakketten > Opleiding. Let op: wanneer je de prijzen aanpast bij een los onderdeel, moet je dit ook nog een keer apart doen in de pakketten die je hebt gemaakt. Maak geen nieuwe lessen of pakketten aan, maar wijzig de huidige. De administratie voor leerlingen die het pakket in 2016 hebben gehad blijft precies hetzelfde, de nieuwe prijzen gelden alleen wanneer je een pakket toekent na de wijziging. Meer lezen over Prijzen en Pakketten

Export boekhouding

Je kunt in PlanGo eenvoudig een export maken van je facturen. Om dit goed in te stellen ga je naar Voorkeuren > Financieel > Boekhouding. Hier kun je kiezen uit een boekhoudpakket of een CSV bestand, wat je in Excel kunt openen. Om de export te maken ga je bovenin het scherm naar Financieel. Daar filter de periode die je wilt exporteren. Vervolgens kun je daaronder de export downloaden. Meer lezen over de Koppeling met de Boekhouding

Factuurnummers

In het nieuwe jaar wil je misschien ook je factuurnummers wijzigen. Dit kan heel makkelijk en snel. Wanneer je de eerste factuur van 2017 maakt pas je in het vak Concept het factuurnummer handmatig aan. De volgende factuur die je maakt zal daar automatisch op doortellen. Dus als de eerste factuur van 2017 het factuurnummer 2017-0001 krijgt, zal de tweede factuur 2017-0002 worden. Zorg ervoor dat het nieuwe factuurnummer eenzelfde aantal karakters heeft.

Export planning

Het kan handig zijn om ieder jaar een export van de planning te maken, zodat je deze altijd achter de hand hebt. Dit kun je per instructeur doen via Voorkeuren > Instructeurs > Overzicht gewerkte uren. Daar filter je de periode en het soort afspraken. Vervolgens kun je de gegevens downloaden in een PDF-bestand.

Mocht er nog iets anders zijn waar we je mee kunnen helpen dan horen we het graag. Je kunt ons bereiken via de telefoon (024-7009708), Whatsapp (06-82708070), mail ([email protected]), of chat (stel een vraag in het PlanGo-menu).

We wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2017!


“Op de Nationale Rijschooldag heb ik kennis gemaakt met PlanGo. Hun verhaal was meteen helder en duidelijk. Ik kon een proefaccount aanmaken en daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan.”
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)