Homepage / Blog / Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Handige lesherinneringen in de LeerlingApp

Een leerling is onverwacht ziek, blijkt tóch een voetbalwedstrijd te hebben of moet plotseling naar oma: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een les verzet of afgezegd moet worden. Het liefst weet je dit op tijd, zodat je niet ineens een uur niets te doen hebt. Hoe zorg je ervoor dat je de controle houdt op de lesuren? De LeerlingApp helpt je daarbij. 
“Het plannen van rijlessen is een heel dynamisch proces,” zegt Bram Jetten, programmeur bij PlanGo rijschoolsoftware. “Daarom is het van belang dat je overzicht kunt houden, leerlingen gemakkelijk een herinnering kunt sturen én op tijd op de hoogte bent als er iets tussen is gekomen.”

Rijschoolsoftware

En dat is precies wat de LeerlingApp doet. “De leerling krijgt één dag voor de rijles een push-notificatie op zijn smartphone ter herinnering”, verduidelijkt Jetten. “Ze zien gelijk op hun scherm hoe laat hun rijles begint en waar jullie hebben afgesproken. Als ze vervolgens de app openen, kunnen ze direct hun digitale leskaart bekijken. Daar ziet de leerling zijn vorderingen en eventuele huiswerkopdrachten.” Niet alleen voor de leerling zelf is dit een handig geheugensteuntje. Het voordeel is dat je als instructeur ook altijd zeker weet dat de leerling op de hoogte is van de eerstvolgende rijles. “Op die manier voorkom je wegvallende uren. En in het ongelukkige geval dat er wel een uur wegvalt, weet je dit in ieder geval op tijd en kun je erop anticiperen,” aldus Jetten. Dan heb je altijd nog tijd om andere leerlingen te benaderen om een rijles in te plannen.

Facturen 

Via de LeerlingApp kan de leerling niet alleen de rijlesagenda en digitale leskaart inzien, maar ook wanneer de ingeplande examens plaatsvinden en welke facturen er nog openstaan. Ook handig: deze facturen kunnen direct via iDeal worden betaald. Heel veel overtuigingskracht heb je als instructeur niet nodig om de leerlingen de app te laten installeren: de app is voor hen gratis te downloaden in de App Store en Google Play.
Boekhouding
De Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
PlanGo voldoet aan de actuele privacywetgeving (AVG). In dit bericht lees je welke toepassingen de privacywetgeving voor PlanGo en voor jou heeft.1. VerwerkersovereenkomstPlanGo is verwerker van de gegevens van jouw rijschool. Daarom...
Lees verder
Financieel
Factureren: het kan makkelijker
Of je nou een grote of kleine rijschool hebt, aan facturen ontkom je niet. Om een gezond bedrijf te runnen is het belangrijk dat je administratie in orde is. Dit is dan ook niet voor niks één van de onderdelen in PlanGo waar we de meeste...
Lees verder
Leerlingen
Zó zorg je voor meer inschrijvingen via je website
Wanneer heb je voor het laatst zelf het formulier op je website ingevuld? Waren de vragen duidelijk? Kon je alleen geldige gegevens invullen en kreeg je netjes een bevestiging van je inschrijving? Stuk voor stuk belangrijke punten...
Lees verder
“Facturen maken, digitale leskaarten noem maar op: het kan allemaal. Het team van PlanGo staat voor je klaar. Daar gaat het om.”
Etienne van Ginkel, Van Ginkel Drive (Ter Aar)
Etienne van Ginkel, Van Ginkel Drive (Ter Aar)