Homepage / Blog / Ben jij al klaar voor 2024? Check het hier!

Ben jij al klaar voor 2024? Check het hier!

Behalve oliebollen brengt het nieuwe jaar ook altijd een stukje administratie met zich mee. In dit blog lees je over de belangrijkste dingen die je als rijschool moet doen, om te zorgen dat je helemaal klaar bent voor 2024!

Factuurnummering
De meeste rijscholen verwerken het jaartal in hun factuurnummering. Daarom is het belangrijk om dit aan te passen, voordat je je eerste factuur verstuurt van 2024. Dit doe je via de Voorkeuren > Financieel > Facturen > Volgende factuurnummer.

Let erop dat het nieuwe factuurnummer hetzelfde aantal cijfers moet bevatten als het vorige factuurnummer.
Lesprijzen veranderen
Misschien ga je de lesprijzen veranderen in 2024. Je hoeft hiervoor géén nieuw onderdeel aan te maken in de Voorkeuren. Een nieuw onderdeel zou er namelijk voor zorgen dat je tegoeden scheef gaan lopen. Pas in plaats daarvan simpelweg de prijs aan in de Voorkeuren. Vergeet niet om hier ook de pakketten mee te nemen, zeker nu leerlingen deze zelf kunnen kopen in de LeerlingApp.
 
Nieuwe prijzen CBR
Zoals ieder jaar verandert het CBR ook in 2024 de prijzen. Je vindt de nieuwe tarieven van het CBR hier. Ook wanneer jouw totaalprijs voor een examen niet verandert, is het wel belangrijk om de CBR-prijs in PlanGo aan te passen. Anders zou je namelijk te veel btw gaan betalen en dat is zonde. Je doet dit in de Voorkeuren van de rijschoolsoftware. Lees hier meer over het aanpassen van de examenprijzen.
Vooruitgefactureerde omzet
Misschien heeft je boekhouder er al om gevraagd: de vooruitgefactureerde omzet. Je haalt deze lijst uit PlanGo via de Voorkeuren > Financieel > Boekhouding vanaf 1 januari 2024. Weet je niet zeker of je de vooruitgefactureerde omzet nodig hebt? Je kunt in dit blog lezen wat het precies is en wanneer je dit nodig hebt.
 
Back-up
PlanGo bewaart jouw gegevens veilig zolang je een abonnement bij ons hebt. Toch is het niet onverstandig om ieder jaar een back-up te maken van je administratie. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de bewaarplicht van de belastingdienst. We adviseren om hierbij te kijken naar de facturatie en de statistieken in PlanGo, maar misschien vind je het ook fijn om bijvoorbeeld je planning te downloaden.
 
Vragen? Bel ons
We hopen dat deze checklist je helpt om je rijschool goed naar 2024 te brengen. Mocht je toch nog vragen hebben dan staan we natuurlijk voor je klaar. We zijn telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00 uur op 024-7009708. Je mag ons ook mailen via [email protected].

Software voor iedere rijschool
PlanGo is de grootste softwareleverancier voor grote én kleine rijscholen. Ruim 1.750 rijscholen maken dagelijks gebruik van PlanGo voor onder andere hun planning, leskaart en administratie.Onderstaande video's geven een indruk van de...
Lees verder
Communicatie
Communiceren met jongeren
Als rijschoolhouder valt het grootste deel van je doelgroep onder jongeren. Dat is een lastig publiek, want ze zijn erg kritisch en gaan heel anders met elkaar om dan je wellicht gewend bent. Daarom wat tips, over hoe je succesvol...
Lees verder
Vacature: Specialist Inbound Marketing
Wie zijn wij?PlanGo is een bedrijf in Nijmegen dat software maakt voor rijscholen. We helpen rijscholen hun werk gemakkelijker te maken en hebben daarvoor jouw hulp nodig.Wat ga je doen?Als onze Inbound Marketing Specialist ga je een...
Lees verder
“Op de leskaart geef ik gedetailleerde feedback op de les, en soms ook wat huiswerk. De leerlingen zien dit overzichtelijk in hun LeerlingApp. Ik hou van een transparante werkwijze; daarom vind ik het ook erg fijn dat ouders mee kunnen kijken in de leskaart als ze dat willen.”
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)
Lieke de Ridder, Rijschool Lieke (Waalwijk)