Homepage / Blog / Rijexamens handig inplannen via TOP-online

Rijexamens handig inplannen via TOP-online

Een examen plannen met je leerling, het toetsmoment invoeren via het registratiesysteem van het CBR en vervolgens weer in je eigen administratie verwerken; allemaal vrij omslachtig. Dat moet makkelijker kunnen, toch? Het antwoord op die vraag vind je in de rijschoolsoftware van PlanGo.

Via TOP online koop je bij het CBR examens in en registreer je de toetsmomenten van de leerlingen. Voorheen moest je daarna in je eigen software nogmaals de juiste tijdstippen en leerlingen invoeren. Niet alleen kost dat extra tijd, de kans dat je fouten maakt wordt daarmee ook groter. Met het nieuwe koppelingssysteem is dat verleden tijd. “De examens die je bij TOP online invoert worden dan automatisch overgedragen in ons softwaresysteem”, legt Tom Tijssen, directeur bij PlanGo rijschoolsoftware, uit. 

Locatie en examentijd 

Dankzij dit koppelingssysteem verschijnt - zowel voor jezelf als voor de leerling – direct de juiste begin- en eindtijd van het examen. Bovendien staan ook gelijk de details van de afspraak vermeld. Denk daarbij bijvoorbeeld de aanvangstijd, de tafel waar je je moet melden en de examenlocatie. “Dat laatste kan handig zijn als je in een gebied werkt waar je op twee plaatsen examen kunt doen. Dan kan er geen verwarring ontstaan over de locatie”, verduidelijkt Tijssen. In de LeerlingApp kan de leerling al die informatie op ieder gewenst moment opzoeken.Naast de juiste data, vindt de leerling ook gemakkelijk de op- en aanmerkingen van het examen terug. Tijssen: “Op het moment dat een leerling een examen gereden heeft, noteert de examinator de uitslag in het CBR-systeem, waarna het direct beschikbaar wordt in TOP online. Dankzij de koppeling komt deze examenuitslag ook meteen in PlanGo terecht. Je ziet dan niet alleen of een leerling wel of niet geslaagd is, maar in het geval van een negatieve examenuitslag, zie je ook direct de op- en aanmerkingen van de examinator. Op die manier kun je daarop handig voortbouwen in de volgende lessen.”

Gratis in het softwarepakket

Het koppelingssysteem is een gloednieuwe functie in de rijschoolsoftware, en is gratis te gebruiken voor iedereen die een PlanGo account heeft. Een account kun je gratis aanmaken tot 25 leerlingen. Bij meer leerlingen, kun je vanaf 29 euro per maand een abonnement afsluiten. Heb je al een PlanGo account? Lees dan hier hoe je de koppeling met TOP onlinekunt instellen.


Financieel
Geen BTW op examens en toetsen. Wat zet je op de factuur?
Er bestaat nog altijd onduidelijkheid over de omzetbelasting op de examens bij het CBR. We spraken met Herman Opmeer van de Belastingdienst om rijschoolhouders duidelijkheid te geven over wat er wel en niet op een factuur moet staan...
Lees verder
Vacature: Specialist Inbound Marketing
Wie zijn wij?PlanGo is een bedrijf in Nijmegen dat software maakt voor rijscholen. We helpen rijscholen hun werk gemakkelijker te maken en hebben daarvoor jouw hulp nodig.Wat ga je doen?Als onze Inbound Marketing Specialist ga je een...
Lees verder
LeerlingApp
Bespaar tijd door leerlingen zelf afspraken te laten beheren
Als rijschoolhouder heb je het druk. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt je daarom om tijd te besparen op het gebied van planning, administratie en facturatie. Maar je leerlingen kunnen hier ook aan bijdragen. We weten dat veel...
Lees verder
“Op de Nationale Rijschooldag heb ik kennis gemaakt met PlanGo. Hun verhaal was meteen helder en duidelijk. Ik kon een proefaccount aanmaken en daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan.”
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)
Maria Zochowski, Rijschool Via Maria (Eindhoven)