Navigeer naar:
Boekhouding

Importeren Visma eAccounting

Neem facturen en debiteuren gemakkelijk over in je Visma eAccounting administratie.
1. Maak de exportbestanden
Ga naar Financieel en kies een periode. De facturen (en nieuwe debiteuren) kun je vervolgens downloaden voor je boekhoudpakket.

Kies Download facturen voor Visma eAccounting en Download debiteuren voor Visma eAccounting om de bestanden op te slaan.

2. Importeer de debiteuren in eAccounting
Open Visma eAccounting en kies aan de linkerzijde voor Instellingen en vervolgens Import en export. Kies vervolgens voor Importeer of exporteer debiteurenbestand en kies voor de knop Nieuwe import:

In de pop-up die verschijnt blader je het debiteurenbestand wat je vanuit PlanGo hebt gedownload. Kies vervolgens Volgende >

In de stap controle kan Visma eAccounting een aantal meldingen geven. Veelal zijn dit extra controles en kun je deze negeren. Kies voor de stap Importeer en de debiteuren worden geïmporteerd:

Je kunt de geïmporteerde debiteuren terugvinden onder Verkopen > Debiteuren

3. eAccounting mutatie import portal
Het importeren van factuurboekingen gaat bij Visma eAccounting via een externe website, niet vanuit het programma zelf. Hiervoor moet je een account aanmaken en een aantal importstellingen maken. Ga hiervoor naar: https://import.eaccounting.nl

Kies op het inlogscherm voor Meld aan als nieuwe gebruiker. Vul vervolgens je e-mailadres in en kies een wachtwoord wat je voor deze Import-portal wilt gebruiken:

Je ontvangt een e-mail met daarin een activeringslink. Klik op deze link en login met de gegevens die je van Visma eAccounting hebt ontvangen. Je ziet vervolgens dit scherm: 

Klik op de knop Nieuw bedrijf toevoegen. Je moet nu inloggen in je Visma eAccounting account met de gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je al ingelogd dan zie je direct dit scherm en kies je voor Yes, Allow

Belangrijk is het om in de volgende stap de verzamelrekening van de debiteuren in te stellen. Meestal geeft Visma eAccounting deze reeds correct aan. Zet het vinkje BTW specificeren in import UIT. Klik als laatste voor Bewaren.

4. Facturen importeren 
LET OP! De importfunctie in Visma eAccounting heeft geen mogelijkheid om foutief geïmporteerde facturen eenvoudig te verwijderen. Let dus extra goed op bij het selecteren van de te importeren periode zodat je geen dubbele facturen gaat importeren.

Nadat je eenmalig het importeren hebt ingesteld in de voorgaande stap kun je nu beginnen met het inlezen van de facturen. Kies bij Mijn bedrijven voor de knop Importeren:

Kies vervolgens bij Import type voor Verkoop:

Kies vervolgens bij Bestandstype voor Template bestand en selecteer het exportbestand wat je uit PlanGo hebt gedownload en kies Naar stap 2 >

Het importbestand zal worden gevalideerd.
Kies vervolgens voor Importeer dit bestand

De boekingen zullen als een snelle factuur in eAccounting worden aangemaakt.