Navigeer naar:
Planning

Werkuren instellen

Het is handig om bij te houden wanneer instructeurs beschikbaar zijn, zodat je foutjes in de planning kunt voorkomen. Wanneer je een instructeur inplant die ergens anders al een afspraak heeft staan, krijg je sowieso een melding die dat aangeeft. 
Beschikbaarheid instructeurs invoeren
Voor iedere instructeur die in je systeem staat kun je zijn/haar beschikbaarheid en werkdagen invoeren. Zo is in de agenda meteen duidelijk wat de werktijden van de instructeurs zijn, zodat fouten in de planning worden voorkomen.

Via Voorkeuren > Planning > Instructeurs zie je een overzicht van alle instructeurs. Door op bewerken te klikken kun je de werktijden van een instructeur aanpassen.

Stel dat je rooster verschilt per week, dan kun je het werkrooster wijzigen via Voorkeuren > Planning > Instructeurs > Wijzig werkrooster. Hier kun je kiezen voor bijvoorbeeld een 2-wekelijks werkrooster. Dit is handig als je bijvoorbeeld om de week een dag vrij bent.
Mocht een instructeur buiten zijn werktijden om toch beschikbaar zijn voor lessen, dan kun je deze tijden aangeven met behulp van reserveringsblokken.
Ben je juist binnen je werktijden toch een bepaalde tijd niet beschikbaar zijn, dan kun je deze tijd blokken door er een overige afspraak in te plannen.