Navigeer naar:
Planning

Rijles plannen

Een afspraak maken kan op verschillende manieren. Zo kun je een afspraak maken via Planning of gemakkelijk onderweg met de PlanGo InstructeursApp. Het is ook mogelijk om reserveringsblokken open te zetten zodat leerlingen zelf een les kunnen plannen.

Ga naar Planning en klik vervolgens op 'Nieuwe afspraak'. Er verschijnt nu een nieuw venster. Je kunt ook dubbelklikken in het rooster om een nieuw afsprakenblok te maken.
  1. Links bovenin kun je kiezen tussen de verschillende opleidingen die je rijschool aanbied zoals Auto, Motor of andere afspraken. Daarnaast vul je in om wat voor soort afspraak het gaat, bijvoorbeeld een rijles of examen.
  2. In de rij daar onder vul je de datum, het tijdstip en de lengte van de afspraak in.
  3. Bij de drie tabjes leerling, instructeur en auto kun je kiezen uit de leerlingen, instructeurs en voertuigen die je hebt aangemaakt. Conflicterende afspraken worden hierdoor direct zichtbaar.
    Als je meer dan één leerling of voertuig wil inplannen (zoals vaak het geval is bij  bijvoorbeeld een motorrijles) kun je op het + teken naast de categorie klikken om een extra persoon of voertuig toe te voegen.
  4. Voer een notitie in (optioneel)
  5. Bij adres kun je het ophaaladres van de leerling invullen. Als je het thuisadres van de leerling hebt ingesteld, kun je deze direct invullen door op het 'pinnetje' te klikken. Eerder gekozen ophaallocaties vind je ook terug onder dit pinnetje.
Kopiëren
Om een afspraak te kopiëren kun je op de afspraak klikken. Wanneer je de afspraak bewerkt kun je onderaan op het afspraak Kopiëren klikken. Als je hierna een nieuwe afspraak maakt, komen hierin alle gekopieerde gegevens te staan.

Bewerken en verwijderen
Afspraken bewerken en verwijderen kan door op een afspraak te klikken. Klik vervolgens op Bewerken om de afspraak te kunnen bewerken. Je kunt ook dubbel klikken op een afspraak om deze te bewerken. Wil je de afspraak verwijderen, klik dan op het prullenbakje.

Reistijd
Als je bij het inplannen van de afspraken locaties noteert dan worden deze op de kaart getoond. De verwachte reistijd vanaf de vorige afspraak en die naar de volgende worden hierbij ook weergegeven. Dit kan je helpen met het slim inplannen van afspraken.
Gerelateerde onderwerpen:
Overige afspraak plannen
Cursussen