Navigeer naar:
Financieel

Factureren

Om de lessen, toetsen/examens en andere producten aan een leerling te factureren, ga je eerst naar de gewenste leerling. 
Vervolgens klik je op de leerlingpagina op de knop +Pakket of product toevoegen. Onder het tabblad Financieel in de lichtgekleurde balk worden er ongefactureerde regels voor je klaargezet. Door de ongefactureerde regels aan te vinken en te klikken op Maak nieuwe factuur wordt de factuur gegenereerd. Nadat je de factuur gegenereerd hebt krijg je een conceptversie te zien. Het is nu nog mogelijk om factuurregels aan te passen en/of toe te voegen. 
Let er wel op dat dit handmatige wijzigen zijn; aanpassingen hierin worden niet automatisch in het tegoed van de leerling aangepast.

Onderdeel toevoegen aan conceptfactuur
Wanneer je al eerder een concept factuur hebt aangemaakt is het mogelijk om een ongefactureerde regel toe te voegen aan deze factuur. Vink hiervoor de desbetreffende regel aan en klik op +Voeg toe aan Concept.

Factuur versturen
Is de factuur correct en wil je het versturen? Klik dan op Verstuur. Nu heb je de mogelijkheid om de factuur te e-mailen, te downloaden en zelf te versturen of een herinnering te sturen. Als je kiest voor Zelf versturen dan wordt er geen email verzonden en wordt de factuur toch op Openstaand gezet.