Navigeer naar:
Financieel

Herinnering sturen

Heb je een factuur gestuurd naar een leerling en is deze nog niet betaald? Verstuur dan een betaalherinnering. Je kunt drie herinneringen versturen. Een betaalherinnering verstuur je op dezelfde manier als het versturen van een factuur naar een leerling.
Ga naar de Verstuur knop van de factuur en kies voor "1e herinnering, 2e herinnering of aanmaning per email". Er komt een automatische gegeneerde herinneringsboodschap in de herinneringsmail te staan. Het is ook mogelijk om de herinneringsboodschap te downloaden en zelf te versturen.
Na de 1e herinnering nog geen betaling ontvangen? Dan is er de mogelijkheid om een 2e herinneringsboodschap te versturen. Daarna kan er ook nog een aanmaning worden verzonden. Let erop dat aan een aanmaning specifieke eisen zitten. Informeer bij een incassobureau of de rechtsbijstand hoe je de aanmaning het beste kunt inrichten.

Hier zie je de automatische gegeneerde herinneringsboodschap.

Teksten aanpassen?
Het is mogelijk om de herinnering e-mails tekstueel aan te passen. Ga naar Voorkeuren > Berichten > Systeemmeldingen. In de kolom 'Facturatie' kun je de herinneringsmails wijzigen en eventueel tags toevoegen.