Navigeer naar:
Leerlingen

Lesplan voor leerlingen

Gedurende een opleiding doorlopen je leerlingen een aantal stappen. Voor het halen van het autorijbewijs moeten ze bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring invullen, de rijschool machtigen en het theorie-examen succesvol afleggen. 
Het is mogelijk om deze stappen vast te leggen in een lesplan. Vervolgens zie je per leerling een tijdlijn waardoor je direct inzicht hebt in de voortgang van de leerling.
Lesplan aanmaken
Om een lesplan aan te maken ga je eerst naar de Voorkeuren. Onder het kopje met pakketten staat een nieuw kopje Lesplan. Klik op + Nieuw lesplan om een nieuw lesplan aan te maken.

Hier kun je alle stappen uit je opleiding in de gewenste volgorde slepen.
  • Sommige stappen zijn optioneel (bijvoorbeeld de Tussentijdse toets).
  • Je kunt ook instellen dat een stap afgerond kan worden door meerdere examens. In dat geval klik je op de betreffende stap op Selecteer examens of toetsen...en selecteer je de examens.
    (Een voorbeeld is de laatste stap hieronder. Die kan gehaald worden met een praktijkexamen of een faalangstexamen.)
    Het is mogelijk om meerdere lesplannen per opleiding aan te maken
Je kunt zelf beschikbare stappen toevoegen aan een lesplan. Daarvoor voeg je het onderdeel toe aan je Prijzen en pakketten. Niet elk onderdeel wordt herkend als een nieuwe stap, maar onderdelen zoals Proefles of Kennismaking kun je prima toevoegen.

Selecteer een lesplan bij je leerling
Nadat je een lesplan gemaakt hebt kun je deze toewijzen aan een leerling. Ga hiervoor naar de betreffende leerling en klik in het profiel op de knop Kies een lesplan.

Je kunt het lesplan eventueel achteraf wijzigen door het profiel van de leerling te bewerken.