Navigeer naar:
CBR Top Internet

CBR Top koppeling

Koppel PlanGo en CBR Top Internet om plannen nóg makkelijker te maken
Functies
Met de koppeling worden de volgende dingen automatisch voor je geregeld:
  • Examens verschijnen in je planning
  • Na het examen staat het uitslagformulier in PlanGo
  • CBR-machtiging door de leerling wordt gecontroleerd
Koppeling activeren
Om de koppeling te activeren dien je eerst je gebruikersnaam en wachtwoord van Top Internet in te stellen. Dit doe je via Voorkeuren > Koppelingen > CBR.

Vul hier de inloggegevens van jouw gebruikersaccount bij CBR in en schakel de koppeling in door Ingeschakeld aan te vinken. 

Let op: het CBR vraagt regelmatig om je wachtwoord aan te passen, vergeet dan niet om het nieuwe wachtwoord ook in PlanGo in te stellen.

Eerste gebruik
Na het instellen van de koppeling kan het tot een half uur duren voordat de eerste synchronisatie is afgerond. Meestal gaat dat sneller.

De eerste keer vraagt PlanGo om een paar gegevens aan te vullen. In de planning verschijnt een gele balk waarin staat hoeveel examens klaar staan om ingepland te worden.

Nadat je klikt op Start met inplannen verschijnt het eerste examen. In dit geval vraagt PlanGo om het bijbehorende onderdeel, instructeur en voertuig aan te vullen. Als je nog niet weet met welk voertuig het examen wordt afgenomen, kun je dit ook leeglaten.

PlanGo onthoudt wat je hier instelt, dus de volgende keer zal PlanGo automatisch het juiste onderdeel instellen.

Dubbele afspraken
Waarschijnlijk heb je al een aantal examens ingepland voordat je de koppeling activeert. Hier houdt PlanGo rekening mee. Zodra een dubbele afspraak wordt herkend vraagt PlanGo of je het wilt overschrijven met gegevens van het CBR. Zo voorkom je dubbele afspraken. De eerste keer na het instellen van de koppeling herkent PlanGo veel dubbele afspraken, maar nadat dit gekoppeld is zal de rest automatisch afgehandeld worden.

Instructeur kiezen
Als je tijdens het reserveren van een examen op Top Internet geen instructeur aangeeft zal PlanGo hierom vragen in de planning. Examens zonder instructeur kunnen niet automatisch geïmporteerd worden. 

Automatisch het juiste voertuig kiezen
Tijdens het reserveren in Top Internet kun je een getal tussen 1 en 999 kiezen als referentie voor je voertuig. Als je hier een getal invult kun je ervoor zorgen dat dit voertuig ook automatisch in PlanGo wordt gebruikt. Zorg er dan voor dat je hetzelfde getal invult in PlanGo bij Voorkeuren > Planning > Voertuigen > Bewerken > CBR Code

Het automatisch inplannen van een voertuig is optioneel, je mag het veld ook leeglaten.

Veranderingen aan het examen
Als er iets verandert aan het examen bij het CBR zal PlanGo dit ook doorvoeren in de planning. Wanneer een verandering aan het examen wordt ontdekt zal PlanGo eerst vragen wat daarmee moet gebeuren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.