Navigeer naar:
Communicatie

Afspraakherinnering

Iedere avond om half acht ontvangen al je leerlingen een herinnering voor de rijles van de volgende dag. Handig, want zo is de kans kleiner dat je leerlingen een les vergeten. Deze herinnering ontvangen ze via de LeerlingApp als pushmelding.
Tekst van de herinnering aanpassen
Je kunt de tekst van de afspraakherinnering zelf aanpassen met behulp van sjablonen. Daarvoor ga je naar Voorkeuren > Berichten > Pushmeldingen.

Er staat al één sjabloon klaar met de naam Standaard pushmelding. Deze kun je bewerken en geldt voor alle afspraken die in de planning staan: rijlessen, examens en andere toetsen.

Bij het bewerken zie je aan de rechterzijde een aantal tags die je kunt gebruiken in je bericht. Wanneer de afspraakherinnering wordt verzonden wordt op de plek van deze tags de tekst automatisch vervangen door de gegevens van de afspraak.
Bovenstaand sjabloon verandert automatisch in het volgende bericht naar de leerling:

Herinnering rijles
Je hebt morgen rijles om 10:00 uur.

Pushmeldingen examens
Je kunt ook pushmeldingen aanmaken die alleen bij een bepaald soort afspraak gestuurd worden. Je kunt bijvoorbeeld een pushmelding aanmaken voor het praktijkexamen zodat je de leerling succes kunt wensen. 

Je gaat daarvoor naar Voorkeuren > Berichten > Pushmeldingen en je klikt op Nieuw sjabloon.
Vervolgens kies je uit het keuzemenu de afspraak waarvoor je dit sjabloon wilt aanmaken en vul je de gewenste tekst in.