Navigeer naar:
Communicatie

Berichten sturen

Vanuit je PlanGo-account kun je via verschillende kanalen berichten sturen naar leerlingen en/of ouders.
Leerlingen
In PlanGo kun je een leerling persoonlijk een bericht sturen of meerdere leerlingen tegelijk. Wil je één leerling een bericht sturen, dan ga je daarvoor eerst naar de pagina van de betreffende leerling. In het profiel van de leerling staat een knop 'Bericht sturen'. Via deze knop kun je een nieuw bericht typen of een sjabloon selecteren. Hier lees je hoe je een sjabloon aanmaakt.

Als je meerdere leerlingen, bijvoorbeeld van een bepaalde opleiding, een bericht wil sturen dan kan dit via het tabblad Leerlingen. Selecteer door middel van de vakjes de gewenste leerlingen en kies bovenin voor 'Bericht sturen'. Ook hier kun je een nieuw bericht schrijven of kiezen uit een sjabloon.

Kopie email
Je kunt een bericht ook naar bijvoorbeeld de ouders van een leerling sturen. De stappen daarvoor zijn hetzelfde als bij een leerling. Het is wel belangrijk dat je het extra email-adres invult in het profiel van de leerling. Het email-adres vul je in via Profiel bewerken > Naam, adres en contactgegevens > Kopie emails aan. De berichten die je stuurt gaan vanaf dat moment naar beide email-adressen, waarbij de kopie als BCC wordt toegevoegd.

WhatsApp
Via het profiel van de leerling kun je ook via WhatsApp contact opnemen met de leerling. Een voorwaarde is dat het telefoonnummer van de leerling is toegevoegd aan je contactenlijst.