Navigeer naar:
Tegoed

Pakket via betaalverzoek

Met de InstructeursApp en de webversie van PlanGo kun je pakketten aanbieden aan leerlingen via een betaalverzoek.
Om deze functie te gebruiken moet Mollie geactiveerd zijn.

In plaats van dat je, zoals gebruikelijk, eerst een pakket of tegoed toevoegt aan een leerling en daarna factureert, wordt het proces omgedraaid. De leerling ontvangt eerst een betaalverzoek en pas na betaling wordt het tegoed toegekend aan de leerling. Hierdoor hoef je geen facturen meer te herinneren of te controleren of een betaling binnen is, want na betaling wordt de factuur automatisch gegenereerd in je PlanGo-omgeving.

Webversie
Om een betaalverzoek te sturen vanuit de kantooromgeving, ga je naar de leerling waar je een verzoek naar wilt sturen en klik je in de roze balk op Financieel. Onder het kopje Pakketten via betaalverzoek kies je voor Pakket aanbieden.
Vervolgens kies je een pakket en een verlooptermijn.
Pakket aanbieden

De leerling ontvangt nu een email met daarin het betaalverzoek. Deze email is aan te passen via Voorkeuren > Berichten > Systeemmeldingen.
Je kunt de link naar het betaalverzoek ook zelf openen en doorsturen via bijvoorbeeld WhatsApp.

InstructeursApp

Via de InstructeursApp is het ook mogelijk een pakket aan te bieden per email. Daarvoor ga je eerst naar de betreffende leerling. Daarna klik je op Pakketten en tegoed en kies je voor Pakket aanbieden per email. Hier stel je dezelfde gegevens in zoals in de webversie en kun je het betaalverzoek versturen.