Navigeer naar:
Leskaart

Leskaarten

Geen gedoe meer met papieren leskaarten met de digitale leskaart. Altijd hebben de leerling, ouders en de rijschool inzicht in de actuele vorderingen van de leerling. 
Leskaart toevoegen
Wanneer je gebruik wilt maken van de leskaart is het noodzakelijk dat je de leskaart toevoegt aan de opleiding. Ga naar Voorkeuren > Opleidingen > Auto > Leskaart instellen. Hier kun je een leskaart zelf ontwikkelen, door verschillende modules en onderdelen toe te voegen. Een module is bijvoorbeeld 'Bijzondere verrichtingen', met daaronder de onderdelen 'Fileparkeren' en 'Hellingproef'. Je kunt ook de PlanGo leskaart importeren door te klikken op Start met de leskaart PlanGo.

Met de knop Manier van beoordelen aanpassen kun je ook aangeven wat de beoordelingen moeten zijn binnen alle leskaarten. Dit kan bijvoorbeeld 1 t/m 8 zijn, of 1 t/m 10. Je kunt in plaats van cijfers ook woorden (goed, voldoende, onvoldoende) invoeren. Lees hier meer over de manier van beoordeling.

Beoordelen
Ga naar het tabblad Leerlingen en klik op de naam van de leerling. Nu wordt het profiel van de leerling getoond met rechts de ingeplande rijlessen. Elke les in het verleden is voorzien van een leskaart (let op: alle lessen in de toekomst dus nog niet). De onderdelen die zijn ingesteld bij Opleidingen kunnen hier beoordeeld worden.

Elke rijles is voorzien van een leskaart. De laatst gegeven beoordeling op een onderdeel wordt automatisch overgenomen op de volgende leskaart. Deze herken je aan de grijze balk. Het is daarom niet nodig om de beoordeling opnieuw in te voeren wanneer het niveau niet verandert. Wanneer het niveau wel verandert zie je dat de balk rood of groen wordt. Je kunt aan elk onderdeel een notitie toevoegen; deze is zichtbaar voor de leerling.

Leerling
Als de leerling in de LeerlingApp klikt op Leskaart, kan hij/zij de laatst ingevulde leskaart zien. Onder Rijlessen vindt de leerling de leskaarten van alle voorgaande lessen. Door te klikken op Notities worden de notities getoond die de instructeur toegevoegd heeft aan de onderdelen. Hierdoor kan de leerling alle notities van de onderdelen per les bekijken.

Lees ook hoe je de lesvoorbereiding aan de onderdelen van de koppelt.