Navigeer naar:
Tegoed

Pakket of los tegoed toevoegen

Hoewel leerlingen vaak een pakket afnemen, komt het soms ook voor dat er losse tegoeden toegevoegd moeten worden. Op deze pagina leggen we je beide manieren uit. Mocht je tegoed toe willen voegen zonder dat dit effect heeft op de facturatie, dan kun je hier kijken. Dit is bijvoorbeeld handig als je overstapt naar onze rijschoolsoftware.
Pakket toevoegen
Om een pakket toe te voegen ga je eerst naar de leerling. Daar klik je op + Pakket toevoegen en kies je het pakket dat de leerling nodig heeft. Nadat je de keuze hebt gemaakt, zie je ook gelijk wat voor effect dit heeft op het huidige tegoed van de leerling. Als het klopt, klik je als laatste op Pakket toevoegen. Het pakket staat nu klaar om te factureren bij de Ongefactureerde producten.
Ga voor het toevoegen van nieuwe pakketten of lessen aan opleidingen naar Voorkeuren > Opleidingen.

Los tegoed toevoegen
Uiteraard kun je ook losse onderdelen toevoegen aan het tegoed. Hiervoor klik je achter het onderdeel op de +. 

Vervolgens kun je het aantal kiezen. Voor specifieke situaties is het soms ook handig om bijvoorbeeld de lengte van een les aan te passen, of aan te geven dat het tegoed juist wil crediteren (verminderen). Je ziet ook hier meteen wat voor effect de aanpassing heeft op het tegoed van de leerling, zodat je niet zelf hoeft te hoofdrekenen om tot het juiste aantal te komen. Tot slot klik je op Tegoed toevoegen, zodat het nieuwe tegoed klaar komt te staan om te factureren.
Mocht je liever geen nieuwe factuurregel aanmaken, dan kun je het tegoed ook handmatig aanpassen.

Overige producten toevoegen
Om onderdelen die niet inplanbaar zijn te factureren, zoals bijvoorbeeld PlanGo Theorie, ga je naar de financiële pagina van een leerling. Hier kun je klikken op Overig product toevoegen. Hier vind je ook onderdelen waarvan is aangegeven dat ze niet weergegeven hoeven te worden in de agenda.

Tegoed automatisch aanvullen
Om tegoeden automatisch aan te laten vullen klik je op Profiel bewerken op de leerlingkaart en daarna op Overig. Hier kun je het automatisch aanvullen van het tegoed aan of uit zetten. Als automatisch aanvullen aan staat dan zal het tegoed van de leerling wat de leerling nog heeft eerst opgemaakt worden. Op het moment dat de lessen uit het pakket op zijn, wordt automatisch aanvullen geactiveerd. Lessen komen dan niet meer in het negatieve te staan, maar worden direct aangemaakt als een factuurregel bij Ongefactureerd producten. Dit helpt je om makkelijker en sneller losse lessen te factureren.