Navigeer naar:
Leerlingen

Online inschrijven

Met de functie online inschrijven kunnen leerlingen zich via het inschrijfformulier van PlanGo aanmelden voor een opleiding bij jouw rijschool. De gegevens van de leerling komen meteen in PlanGo terecht, en je kunt direct een uitnodiging naar de leerling sturen voor de LeerlingApp.
Online inschrijven activeren
Ga naar Voorkeuren > Koppelingen > Start met je rijbewijs. Klik eerst op Inschakelen en vervolgens op Opslaan, onderaan de pagina. Daarna verschijnt er een link naar het formulier.

Daarbij kun je nog een aantal gegevens instellen:

Introductie
Dit is de tekst die de leerling te zien krijgt in de eerste stap van het inschrijfformulier. Dit kun je aanpassen naar een wervende tekst om de leerling uit te nodigen zich aan te melden.

Bedanktpagina
Nadat de leerling het formulier heeft verzonden verschijnt deze tekst om de leerling te bedanken voor de inschrijving. Vertel hier ook iets over wanneer je contact met de leerling gaat opnemen.

Opleidingen
Selecteer de opleidingen waarvoor de leerling zich via de website kan inschrijven.

Extra vragen
Het is mogelijk om zelf nog vragen toe te voegen aan het inschrijfformulier. Dit doe je door op Vraag toevoegen te klikken. Daar geef je eerst de vraag in. 
Vervolgens kies je het soort vraag. Een open vraag betekent dat leerlingen zelf een antwoord kunnen typen. Bij een meerkeuze vraag geef je zelf de opties in het tekstveld eronder. Let er op dat je de antwoorden steeds op een nieuwe regel zet.

Sommige vragen hoef je alleen te stellen voor een specifieke opleiding. Dit kun je ook instellen.

Mocht je een vraag willen verwijderen dan vink je Verwijder deze vraag aan voor je het formulier opslaat.
Algemene voorwaarden en privacy voorwaarden
Voeg de algemene voorwaarden van je rijschool in PDF-formaat toe. Deze voorwaarden worden vervolgens onderdeel van de inschrijving. De leerling zal akkoord moeten gaan met de algemene voorwaarden voordat hij/zij de inschrijving kan verzenden. Ook kan de leerling jouw algemene voorwaarden downloaden.

Hetzelfde geldt voor de Privacy voorwaarden.

Afronden
Sla het formulier op en het online inschrijven is geactiveerd. Je kunt zelf het formulier een keer doorlopen om het te testen, dan kun je eventuele vragen van je leerlingen ook beter beantwoorden.

De link op je website plaatsen
Om leerlingen naar het formulier te verwijzen kun je de link naar het formulier kopiëren en op je website plaatsen. Je websitebouwer kan dit ook voor je doen. Overal waar je op de website een knop of tekst hebt die naar het inschrijfformulier verwijst, kun je deze link koppelen.
Een andere optie is om de link naar het formulier zelf naar leerlingen te sturen, bijvoorbeeld via de mail of WhatsApp.

Een inschrijving verwerken
Wanneer een leerling zich heeft aangemeld ontvang je op het e-mailadres van de rijschool een melding en verschijnt de aanmelding op je Dashboard. Ga vervolgens naar Leerlingen en je ziet bovenin de optie Wachtlijst. Hier staan alle leerlingen die zich via het formulier hebben aangemeld.

Om een leerling te bekijken klik je op de naam. Vervolgens zie je de details van de inschrijving en kun je de leerling bevestigen of afwijzen.

Wanneer je de inschrijving bevestigt wordt er automatisch een nieuwe leerling in het systeem aangemaakt en kun je direct beginnen met het inplannen van afspraken. Ook ontvangt de leerling direct een mail voor het gebruik van de LeerlingApp.

Let op: Kun je de inschrijving niet bevestigen? Check dan even het e-mailadres van de leerling. Als er geen geldig e-mailadres is ingevuld, kan er geen wachtwoord gemaild worden. Vink in dat geval het vakje voor Wachtwoord mailen uit en bevestig de inschrijving.