Navigeer naar:
Leerlingen

LeerlingApp iOS en Android

Met de LeerlingApp kun je als leerling inloggen om je lesoverzicht, leskaart en facturen in te zien. Verder kan de leerling er, als de rijschool dit toestaat, zelf lessen inplannen. 
Downloaden en installeren
Je kunt de app downloaden in de App store of Google Play store. Je kunt eventueel ook inloggen via portal.plango.nl.

Hoe ziet de LeerlingApp eruit
Wil je zelf eens de LeerlingApp bekijken? Dan kun je jezelf als leerling aanmaken in jouw PlanGo account. Geef jouw e-mailadres op en activeer het account. Je kunt nu zelf de LeerlingApp downloaden met de gegevens die je via de mail hebt ontvangen.

Overzicht
In het overzicht ziet de leerling belangrijke onderwerpen (openstaande acties), zoals het regelen van de gezondheidsverklaring en machtiging, de eerst volgende afspraak en openstaande facturen (en eventueel opgegeven huiswerk).

Rijlessen
Onder het tabblad Rijlessen ziet de leerling zijn/haar lesoverzicht en kan de leerling eventueel zelf een les inplannen.

Leskaart
De leerling ziet hier de ingevulde leskaart en bijbehorende notities. Als je gebruik maakt van de Lesvoorbereiding dan kan de leerling hier ook de gehele bibliotheek bekijken.

Theorie
Onder het tabblad Theorie kan de leerling oefenen voor zijn/haar Theorie-examen (mits je de module van PlanGo Theorie in je pakket hebt). Leerlingen kunnen hier ook altijd de datum van hun theorie-examen invoeren en de uitslag van het examen.

Rekeningen
Leerlingen hebben inzage in al hun facturen en kunnen deze vanuit de LeerlingApp bekijken.

LeerlingApp op Android-telefoons
Als je een Android-telefoon hebt, kan het zijn dat je de meldingen van de LeerlingApp niet goed binnenkrijgt. Dit komt door bepaalde instellingen in je telefoon. Gelukkig kun je die aanpassen, zodat je de meldingen weer ontvangt. Dit doe je zo:
  • Ga in je telefoon naar de Instellingen;
  • Zoek daar Apps;
  • Wanneer je daar op het Menu (drie puntjes) klikt, zie je Speciale Toegang staan;
  • Daar zoek je de optie Batterijverbruik Optimaliseren;
  • Selecteer Alle Apps (in plaats van Apps niet geoptimaliseerd);
  • Zoek de PlanGo LeerlingApp in de lijst en schakel de optimalisatie uit.
Je moet hier best diep de instellingen in duiken. Het vervelende is ook dat de opties bij sommige telefoons een andere naam hebben, dus soms is het even zoeken. 

Het probleem komt trouwens hierdoor: Android is soms te enthousiast bij het besparen van je batterijverbruik. Wanneer er voor een app is ingesteld dat het batterijverbruik geoptimaliseerd moet worden, kan het zo zijn dat Android dan denkt: “De pushberichten van de LeerlingApp zijn niet zo interessant, die sturen we niet door want dan besparen we energie.”

Ondanks het goedzetten van de instellingen op Android-toestellen is het helaas geen garantie dat de pushmeldingen op deze toestellen binnenkomen.