Navigeer naar:
Direct aan de slag

Eerste stappen

Neem je eerste stappen met PlanGo Rijschoolsoftware.
Starten met PlanGo
Op dit moment werk je misschien met een papieren agenda, smartphone agenda of andere software.
Als je gebruik maakt van andere software kunnen wij gegevens voor je overzetten. Neem daarvoor contact met ons op, dan plannen we samen een afspraak.

Als je wilt overstappen vanaf een papieren- of smartphone agenda dan kun je direct aan de slag.
Dat begint bij een PlanGo account. Via onze website www.rijschoolsoftware.nl heb je waarschijnlijk een proefaccount aangemaakt. Zodra je hierin bent ingelogd beginnen we met het instellen van de Voorkeuren.

1. Voorkeuren
De Voorkeuren vind je in je account onder de drie puntjes rechts bovenin je account. Zodra je de Voorkeuren hebt aangeklikt zie je alle menu's bovenin de lichte balk.
De belangrijkste Voorkeuren die je instelt zijn:
- Prijzen en pakketten
- Voertuigen
- Logo
- Factuurnummer
- Grootboekrekeningen
- Algemene gegevens
- Leskaart

2. Leerlingen
Er zijn twee manieren waarop je al jouw leerlingen in je PlanGo-account kunt zetten.
Je kunt de leerlingen zelf toevoegen via het tabblad Leerlingen met de knop +Nieuwe leerling.
De andere manier is om gebruik te maken van het online inschrijfformulier. Deze is eigenlijk bedoeld voor nieuwe inschrijvingen, maar leent zich ook prima om je huidige leerlingen in het account te krijgen.

In het laatste geval heb je de link nodig van het online inschrijfformulier. Deze vind je via de Voorkeuren > Koppelingen > Start met je rijbewijs. Vink het vakje voor "ingeschakeld" aan en sla op. Daarna verschijnt de link naar het formulier. Stuur deze naar je leerlingen en vraag of zij hun gegevens willen invullen. De leerlingen zie je dan vanzelf in je account verschijnen op de wachtlijst.

3. Starttegoeden
Als je rijschool al een tijdje bestaat dan heb je al leerlingen met een bepaald tegoed. Een leerling heeft bijvoorbeeld een pakket bij je afgenomen met daarin 30 lessen, een toets en een examen. Maar deze leerling heeft ook al 10 lessen gereden. In dat geval wil je het tegoed van de leerling handmatig verhogen. Hoe je dat doet lees je hier.

Hulp nodig?
We begrijpen het als je graag wat ondersteuning wilt bij het inrichten van je account. Je kunt daarvoor altijd tijdens kantooruren contact met ons opnemen via de mail, chat of telefoon. 
Liever op je gemak in de avonduren of weekenden je verdiepen in de software? Bekijk dan eens onze webinars. Deze vind je ook terug onder de drie stipjes.
Dit onderwerp wordt behandeld in dit webinar:
Kennismaken met PlanGo
Bekijk nu
Gerelateerde onderwerpen:
Rijles plannen